X
GO

29. Natječaj za najbolji inovaciju Dalmacije

  • 18 prosinca 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 433
29. Natječaj za najbolji inovaciju Dalmacije

Na 29. natječaju za najbolju inovaciju Dalmacije, u organizaciji Društva inovatora DIATUS Split, sudjelovalo je 28 inovatora pojedinaca i jedna grupa autora s ukupno 29 inovacija s područja tri dalmatinske županije. Kvalifikacijska i dobna struktura prijavitelja kreće se od doktora, visoko i srednje obrazovanih, te zaposlenih, umirovljenika i studenata. Dostavljeni radovi su iz slijedećih djelatnosti: strojarstvo, energetika, ekologija, informatika, zabava i svakodnevne životne potrebe.

 

Svi dostavljeni radovi su razvrstani u slijedeće kategorije: autorski projekti, izumi, tehničko-tehnološka unapređenja, racionalizacije, novi proizvodi i ideje.

Svi radovi na natječaju se nagrađuju pismenim nagradama: Zlatnom plaketom, Zlatnom, srebrenom i brončanom diplomom i Priznanjem za sudjelovanje.

 

Osnovni kriterij pri vrednovanju pojedine inovacije su: novost, kreativnost, stupanj razvijenosti, vjerojatnost komercijalizacije, te značaj inovacije za širu okolinu.   

Sve radove na natječaju ocjenjuje Ocjenjivački sud kojeg imenuje Izvršni odbor Društva. Ocjenjivački sud 29. natječaja je radio u sastavu:

 

Ante Zekić,dipl.ing., predsjednik,

Mr. sc Petar Čovo, dipl.ing., član,

Petar Mandić, dipl.ing., član,

Mr. sc Ivan Majer, dipl.ing., član, i

Mihajlo Čizmić, ing., član.

 

Na temelju dostavljene dokumentacije i navedenih kriterija, te tri održane sjednice, Ocjenjivački sud je kategorizirao i ocijenio sve radove i predložio Izvršnom odboru strukturu i broj nagrada kako slijedi:

 

SVEUKUPNI POBJEDNIK 29.natječaja – 1 autor za 1 autorski projekt.

Kategorija AUTORSKI PROJEKT – 4 autora za 4 projekta

Kategorija IZUM – 4 inovatora za 3 inovacije  

Kategorija THNIČKO-TEHNOLOŠKA UNAPREĐENJA – 5 inovatora za 3 inovacije

Kategorija RACIONALIZACIJE – 5 inovatora za 3 inovacije

Kategorija NOVI PRIZVODI – 3 inovatora + grupa autora za 4 inovacije

Kategorija IDEJE – 3 inovatora za 3 inovacije.

Priznanje za sudjelovanje - 8 inovatora za 8 inovacija. 

 

U skladu s prijedlogom Ocjenjivačkog suda, Izvršni odbor Društva je, na sjednici održanoj 27. studenog  2017., donio odluku o pobjednicima natječaja.

 

Na SVEČANOM SKUPU održanom 11. prosinca 2017.g. u prostorijama Obrtničke komore Županije splitsko-dalmatinske, Split, svim sudionicima natječaja uručene su nagrade.

Na svečanoj dodjeli nagrada prisustvovalo je 40 sudionika i gostiju, među ostalima, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske UIH g. Ivan Bračić, voditeljica područnog ureda za Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak HBOR gđa. Mira Krneta, predstavnica HGK Županijske komore Split gđa. Anamarija Puzić, predstavnici medija – novinar i snimatelj Slobodne Dalmacije.

 

Skup je biranim riječima pozdravio predsjednik UIH-a g. Ivan Bračić, predstavnica HBOR-a gđa. Mira Krneta, te g. Mislav Čizmić kao sveukupni pobjednik Natječaja.

Na skupu je prikazana video prezentacija svih prijavljenih radova na Natječaj.

Na Svečanom skupu je održano i predavanje, uz video prezentaciju „INOVACIJOM DO USPJEŠNOG POSLOVANJA – RAZVOJ NA BAZI VLASTITOG PATENTA“ na kojem je inovator ROZARIJO JURIĆ, vlasnik tvrtke EXTRA-TIM d.o.o., Kaštel Stari, prikazao svoj put od ideje, preko patentiranja, do uspješne komercijalizacije svoje inovacije „ZIDNI PANELI ZA BRZU GRADNJU OBJEKATA“.

 

Organizaciju i provedbu 29. javnog natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije, pored vlastitih sredstava DIATUS-a, novčanim su donacijama pomogli: Splitsko-dalmatinska županija i Udruga inovatora Hrvatske, tvrtka EXTRA-TIM d.o.o., Kaštel Stari, te učesnici natječaja koji su platili članarinu.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x