X
GO

DOBAR START SUPETARSKIH OPERATORA

  • 22 listopada 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 856
DOBAR START SUPETARSKIH OPERATORA

Tradicionalno natjecanje hrvatskih radioamatera pod nazivom ''KUP JADRANA 2018'' je prilika u kojoj su supetarski mladi operatori ( kontesteri ) prvi put nastupili samostalno bez pomoći starijih operatora a pod pozivnom oznakom 9A1CFN.

Ovu čast zaslužili su dvogodišnjim aktivnim radom na svim poljima radioamaterizma pa su eto dobili priliku da u jednom jakom domaćem natjecanju pokažu svoje znanje.

Iako su propagacije radiovalova bile loše uspjeli su u svoja dva perioda po 30 minuta odraditi 36 veza i tako se plasirati na ljestvicu množitelja.

Moramo stoga pohvaliti naše stare poznanike Tonija (13) i Dominika (14) što su u cijelom natjecanju imali svega jednu grešku, a to je više nego dobro.

Stariji operatori radili su pod pozivnom oznakom 9A7B i 9A2MX a zbroj bodova svih učesnika dat će konačni plasman u ovom natjecanju.

Konačni rezultati saznati će se tek slijedeći tjedan a do tada slijede pripreme za posljednje UKV natjecanje sa Vidove Gore koje će se održati u nedjelju 21.listopada ove godine.

A učionica očekuje nove polaznike da uđu u začarani krug radijskih komunikacija.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x