X
GO

Društvo inovatora DIATUS Split na Međunarodnom sajmu inovacija SmartBiz Expo HONG KONG 2017

  • 18 prosinca 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 393
Društvo inovatora DIATUS Split na Međunarodnom sajmu inovacija SmartBiz Expo HONG KONG 2017

Društvo inovatora DIATUS Split

 

na Međunarodnom sajmu inovacija SmartBiz Expo HONG KONG 2017

 

Na Međunarodnom sajmu inovacija "SMARTBIZ EXPO", koji je od 06. do 08.12.2017. godine održan u HONG KONGU, izložena je inovacija PUNTAR SVJETLO B22–d (PUNTAR LIGHT B22–d), inovatora BORISA UKIĆA iz Splita, člana Društva inovatora DIATUS Split. Na poziv Međunarodne asocijacije nacionalnih saveza inovatora IFIA, g. Ukić je, kao dobitnik IFIA-ine nagrade Zlatna medalja za najbolju inovaciju u kategoriji sigurnost i elektrotehnika, a koja mu je dodijeljena na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017 u Zagrebu organizatora Udruge inovatora Hrvatske UIH, izložio svoju inovaciju na štandu IFIA-e. Ova inovacija je predstavljena plakatom na engleskom jeziku, a g. Boris Ukić je i osobno sudjelovao na sajmu prezentirajući svoju inovaciju, matično društvo DIATUS, krovnu udrugu UIH, PLOVPUT d.o.o. Split, kao i grad Split te Hrvatsku. Na ovom sajmu susreo se i sa predsjednikom IFIA-e g. Alirezom Rastegar, te s ostalim izlagačima. Dojmovi g. Ukića su vrlo pozitivni te je stekao jedno novo vrijedno iskustvo o čemu kaže:

„Na sajmu SmartBiz Expo 2017 predstavljao sam inovaciju Puntar svjetlo B22d pod pokroviteljstvom međunarodne udruge inovatora IFIA. Na sajmu su se predstavili inovatori iz cijeloga svijeta, ali su prevladavali inovatori iz Azije, a naročito sa Taiwana koji su imali 51 plakat.

Prvog dana sajma na štandu IFIA je bio i njezin predsjednik g. Alireza  Rastegar s kojim sam se srdačno pozdravio te smo razmijenili razmišljanja o inovatorima i inovatorstvu. Također, na sajmu se održao seminar o inovatorstvu te natjecanje za najbolje inovacije.

Svaki dan za vrijeme sajma sam posjećivao štandove ostalih inovatora te upoznao nekoliko predsjednika nacionalnih udruga inovatora, a među njima i predsjednicu udruge inovatora Tajlanda, koji su izrazili želju za sudjelovanjem na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu.

Za mene osobno je veliko iskustvo biti izlagač na tako velikoj manifestaciji.“  

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x