X
GO

Ekipe ZTK grada Splita i udruge "Inovatic" osvojile prva dva mjesta na županijskoj razini natjedanja Robokup 2022.

  • 29 travnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 82
Ekipe ZTK grada Splita i udruge "Inovatic" osvojile prva dva mjesta na županijskoj razini natjedanja Robokup 2022.

Dana 29. travnja je održana županijska razina natjecanja Robokup 2022. – natjecanje iz elementarne robotike, kojega na državnoj razini organizira i provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture. Županijsku razinu organizirali su Zajednica tehničke kulture grada Splita i Udruga za robotiku „Inovatic“. Natjecanju je pristupilo šest ekipa (17 učenika) iz osnovnih škola i udruga s područja Trogira, Splita i Ciste Velike.
Natjecanje se provelo u dva dijela. Prvi dio obuhvaćao je zadatke u kojima su učenici trebali nacrtati i izraditi strujne krugove uspomoć raznih elektroničkih elemenata. Drugi dio natjecanja obuhvaćao je programiranje robotskog vozila – učenici su trebali isprogramirati unaprijed pripremljeno robotsko vozilo tako da samostalno prijeđe zadanu stazu.
 Po završetku natjecanja, članovi ocjenjivačkog povjerenstva ocijenili su učenike, te je svakom učeniku pojedinačno obrazložen rezultat uz dodatne upute kako bi ubuduće mogli poboljšati vlastiti rad. Nakon što su se bodovi zbrojili, proglašena su prva dva mjesta koja su se direktno plasirala na državnu razinu natjecanja:
1. Luka Bjelajac (7. razred), Toni Balint (5. razred) i Vito Šikić (7. razred), ekipa ZTK grada Splita, mentorica Ella Rinčić
2. Lora Bavčević (7. razred), Ivano Tabak (8. razred), Mislav Barčot (7. razred), ekipa Inovatic 2, mentor Jozo Pivac
Državna razina 15. Robokupa održat će se od 13. do 15. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama.
Svim mentorima i učenicima koji su pristupili natjecanju, dodijeljena su priznanja za sudjelovanje i mentoriranje učenika na županijskoj razini Robokupa 2022. Pobjednicima su uručene i diplome za osvojeno prvo i drugo mjesto. Održano natjecanje popratila je i ekipa HTV-a.
Kao organizatori i suorganizatori županijske razine Robokupa 2022. u Splitsko-dalmatinskoj županiji, bila nam je čast i zadovoljstvo ugostiti sve učenike koji su se prijavili na natjecanje. Sa zadovoljstvom možemo reći kako je cilj samog natjecanja – druženje i učenje u opuštenoj atmosferi, zaista postignut te se nadamo kako ćemo se sljedeće godine ponovno ovako družiti. Čestitamo svima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima te se nadamo da smo, osim pobuđenog natjecateljskog duha, uspjeli potaknuti i onaj suradnički te da su se učenici  uz sve to i lijepo zabavili!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x