X
GO

Iz Kino kluba Split: Oblikuj ideje filmom!

Otvorene prijave na filmski seminar

  • 2 srpnja 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 375
Iz Kino kluba Split: Oblikuj ideje filmom!
Otvorene su prijave na seminar Filmsko stvaralaštvo – oblikovanje ideja filmom koji se sastoji iz dva dijela. Prvi dio vodi Manel Raga, istaknuti španjolski redatelj mlađe generacije, a drugi dio Sunčica Fradelić, vizualna umjetnica i voditeljica brojnih projekata audiovizualnog usmjerenja, iz Splita.
Seminar je osmišljen s pretpostavkom da razvoj vlastitog senzibiliteta počiva na jedinstvenom, intimnom, gotovo skrivenom odnosu između stvarnosti i autora(ice) i iz tog razloga program je usredotočen upravo na jačanje osobnih interpretativnih metoda i praksi. Posebna pažnja obratit će se na odnos između stvarnosti koja nas okružuje i načina na koji slušamo, promatramo, sažimamo, prenosimo i dijelimo svoje zamisli u mediju filma.
Prvi dio seminara održavat će se od 23. 07. – 28. 07. 2021. u prostorijama kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Drugi dio seminara održavat će se individualno s polaznicima, od 02. 08. – 08. 08. ovisno o njihovim potrebama u dogovoru s mentoricom. Drugi dio namijenjen je prvenstveno montažnom postupku, a po završetku seminara, planirana je zaključna projekcija i prezentacija nastalih radova uz prisustvo svih sudionika.
Za sudjelovanje se možete prijaviti putem online obrasca koji je potrebno ispuniti do 15. 07. Broj polaznika je ograničen, a selekciju vrše mentori na osnovu prijava. Nije potrebno prethodno iskustvo ali je važna osobna motivacija za sudjelovanje na programu. Program će se održavati na engleskom jeziku.
Za članove(ice) Kino kluba Split, Hrvatskog filmskog saveza, Kinokluba Zagreb i Platforme Doma mladih kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn (dokazuje se potvrdom matične udruge). Za sve ostale, kotizacija iznosi 200 kn. Za sudionike slabijeg materijalnog stanja, moguća je besplatna participacija.
Seminar je dio Ljetnih filmskih programa Kino kluba Split, a u narednom periodu održat će se i Radionica kinematografije Freda Kelemena, istaknutog njemačkog snimatelja, te online radionica Od skripta do kamere Pilar Palomero, renomirane španjolske redateljice, također višegodišnje suradnice Kino kluba Split.
Za dodatne upite, molimo obratite se na produkcija@kinoklubsplit.hr ili nazovite na 0918965860 (Sunčica)
Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x