X
GO

KINO KLUB SPLIT: POZIV NA PRIJAVE ZA RADIONICE

  • 8 lipnja 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 360
KINO KLUB SPLIT: POZIV NA PRIJAVE ZA RADIONICE

RADIONICA PRODUKCIJE

Od 13. – 15.06. u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održati će se Radionica produkcije pod vodstvom producentaTibora Kesera. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama odnosno distribucije. Fokus radionice je usmjeren na produkciju nezavisnih filmova, a održavati će se u popodnevnim terminima po četiri sata svaki dan. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima.

Broj mjesta ograničen je na 12 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice naknadno, na osnovu dodatne dokumentacije (životopis i motivacijsko pismo) o čemu će svi prijavljeni biti pravovremeno obaviješteni.

Prijave na radionicu otvorene su do 05.06.2018. Prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i kontakt mobitela na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr.

O VODITELJU

Tibor Keser (1981) je producent koji živi i radi u Zagrebu. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta upisuje BA i MA studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2014. radi u Restartu (www.restarted.hr) kao producent i izvršni producent na brojnim filmskim projektima. Njegovi interesi uključuju film (podjednako igrani i dokumentarni), video (spotovi i reklame) te izvedbene umjetnosti. Polaznik je brojnih radionica u zemlji i inozemstvu poput Sarajevo Talent Campusa 2013, EURODOC 2015, Berlinale Talents 2016 i Jihlava Emerging Producers 2017. Član je Kino kluba Split. Surađuje kao predavač sa scenarističkim klubom Palunko u sklopu Hrvatskog filmskog saveza, kao i sa Restartovom Školom dokumentarnog filma.

---

RADIONICA „OD SKRIPTA DO KAMERE“

Od 18. – 22.06. u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održati će se radionica „Od skripta do kamere“ pod vodstvomPilar PalomeroNa petodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivati će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe casting-a location scouting-a,Vizualni pristup - kamera i svjetlo, kreativni dossier, prezentacija i analiza projekata.

Polaznici će biti ohrabreni da donesu ideju za svoj film. Sve vrste filmova su dobrodošle (npr. dokumentarni, fikcija, film – esej, film kao dnevnički zapis…). Za vrijeme radionice polaznici će dobiti priliku pripremiti svoj projekt od ideje (skripta) do snimanja, analizirajući i razumijevajući različite stadije kreativnog procesa u nastanku filmova. Radionica će se održavati na engleskom jeziku.

Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditeljica radionice naknadno, na osnovu dodatne dokumentacije (životopis i motivacijsko pismo) o čemu će svi prijavljeni biti pravovremeno obaviješteni. 

Prijave na radionicu otvorene su do 10.06.2018., a prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i kontakt mobitela na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr

O VODITELJICI
 
Pilar Palomero španjolska je redateljica i snimateljica. Završila je BA program španjolske literature i književnosti na Univerzitetu Zaragoza i MA program na Comunidad de Madrid Film School (Ecam). Radila je kao freelance umjetnica za glazbene spotove i reklame, nakon čega počinje pisati scenarije za TV i filmove. Paralelno je predavala scenarij na San Jorge Univerzitetu. Napisala je scenarije i režirala nekoliko kratkih filmova: Smiles (2005), Balcony Boy (2008), CHAN CHAN (2011), Noć (2014), Zimsko sunce (2016), Horta (2017). Trenutno radi na predprodukciji debitantskog dugometražnog fila Las Ninas u suradnji s Inicia Films i BTeam Pictures. Filmovi su joj prikazani na brojnim festivalima, među ostalima na Huesca Film Festivalu, Warsaw International Film Festivalu, St. Louis International Film Festivalu (SLIFF), Puchon International Fantastic Film Festivalu, Sarajevo Film Festivalu, Doc Lisboa – međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, St. Louis internacionalnom Film Festivalu, Festival de Málaga, Busan International Short Film Festival. Pilar je pohađala Berlinale Talente 2017 i Sarajevo Talente 2016. Dobitnica je nekolicine nagrada i priznanja, a ove godine Variety ju je uvrstio među deset najperspektivnijih španjolskih redatelja. Studirala je na doktorskom film.factory programu pod mentorstvom Bele Tarra.

---

Radionice su besplatne za članove kluba.
Za sve ostale informacije možete nazvati 0918965860 (Sunčica) ili poslati upit na: produkcija@kinoklubsplit.hr

Program podupire Društvo hrvatskih filmskih redatelja. 

Rad Kino kluba Split financiraju Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. 

Voditeljica klupskih programa je Sunčica Fradelić.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x