X
GO

Mladi operatori postaju konstruktori

  • 10 lipnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 265
Mladi operatori postaju konstruktori

Iako je uskoro završetak školske godine ipak se nađe malo vremena i za svoj hobi.

Ove dvije mlade radio amaterke Kaja i Mirena tek su nedavno položile ispit za to zvanje a već se hvataju u koštac s kompliciranom elektronikom.

Za svoj prvi uradak izabrale su malo ali snažno audio pojačalo koje spada u najomiljenije  radove svih dosadašnjih konstruktora.

Namjena mu je raznolika pa zahvaljujući raznim priključnicama može poslužiti za električnu gitaru, sintesajzer ili pak mobitel ( smartphone) za slušanje glazbe.

Do sada je izrađeno desetak komada i svi rade izvrsno.

No da ne zaboravimo i ostale članove koji su se više bavili radom na kratkom valu te odradili čak 10 natjecanja u digi modu od kojih su najpoznatiji  ARRL RTTY, BARTG SPRINT, CQ WPX, EA PPSK 63, OPEN UKRAINE , RDRC  i druga.

Za sva ova natjecanja stigle su i primjerene diplome koje će uskoro biti podijeljene.

U toj aktivnosti najviše su zaslužni Toni i Dominik.

Osim ovih natjecanja osvojene su prigodne diplome za rad sa zemljama gdje radio amateri obilježavaju poznate obljetnice i događanja pa su tako u Supetar stigle i  diplome povodom Eurosonga koju su izdali izraelski radioamateri a osvojene su sve moguće kategorije i to srebrena, zlatna i platinasta.

Španjolci izdaju jubilarnu diplomu povodom 70 godišnjice postojanja njihovog radio amaterskog Saveza pod imenom AM70 a ista je osvojena  srebrena.

Školski praznici znače i ''povratak'' starijih operatora koji studiraju ili su u srednjim školama širom Hrvatske. I za njih će se naći koje prigodno natjecanje.

 

Dokumenti za preuzimanje

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x