X
GO

Počela utrka za FIFA diplomama

  • 20 lipnja 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 572
Počela utrka za FIFA diplomama

Nije bilo većeg svjetskog sportskog natjecanja u kojem nisu bili uključeni radioamateri cijelog svijeta a koji su na sebi svojstven način doprinijeli  tim svečanim događajima.

Sjetimo se samo Brazila i RIO 2016, EURO 2016 u Francuskoj, Zimske olimpijske igre SOCHI 2017 te niz rukometnih vaterpolo i tenis prvenstava kojom prigodom su radioamateri tih zemalja izdavali prigodne diplome za određeni broj održanih radio veza sa gradovima domaćina.

Članovi radio kluba Vidova Gora su na svim tim spektaklima osvajali prelijepe diplome pa će tako i ove godine pokušati ostvariti što više istih.

U vremenskom periodu od 1. lipnja do 15. srpnja potrebno je za svaku diplomu odraditi određeni broj veza sa nekom od ruskih radio stanica iz gradova gdje se natjecanja održavaju a diploma ima ni više ni manje nego 30.

Za osvajanje najlakše diplome potrebno je minimalno 5 veza a za  Football 2018- radio marathon – gold    čak 500 veza sa ruskim radioamaterima.

Osim ruskih radioamatera uključene su i zemlje učesnika ovog svjetskog natjecanja pa se tako radioamateri Hrvatske javljaju pod pozivnom oznakom 9A18FWC ..

 

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x