X
GO

Pomorci osmi put u Zvjezdanom selu Mosor

  • 6 lipnja 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 431
Pomorci osmi put u Zvjezdanom selu Mosor

Suradnja Pomorskog fakulteta u Splitu i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM), nastavljena je i osme godine za redom! Ukupno 59 studenata preddiplomskog studija pomorske nautike i preddiplomskog studija Pomorskog menadžmenta, podijeljenih u dvije skupine i pod vodstvom prof. Zvonimira Lušića, posjetilo je 30. svibnja i 1. lipnja zvjezdarnicu na vrhu Makirini, a sve u okviru kolegija astronomske navigacije.

Na početku obaju posjeta, studenti su kao i ranijih godina pod vodstvom svojih profesora s terase zvjezdarnice obavili vježbu rukovanja sekstantom. Vremenski uvjeti prilikom posjete prve skupine isprva nisu puno obećavali, ali se nebo ipak na vrijeme razvedrilo, pa su studenti nakon predavanja o Sunčevom sustavu dobili priliku kroz teleskop zvjezdarnice pogledati planet Jupiter. Isti objekt je promatran nakon predavanja i za posjete druge skupine studenata, kada su vremenski uvjeti bili osobito povoljni.

Posjet studenata je organizirao tajnik ZSM-a Tomislav Nikolić, dok je predavanja održao i promatranja vodio astronom-animator Udruge Zoran Knez.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x