X
GO

Premijera filma "Drvo" na Berlinale Forumu

  • 19 veljače 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 755

U srijedu, 21.02. u sklopu 68. međunarodnog filmskog festivala Berlinale na programu Berlinale Foruma premijeru će imati i film „Drvo“ portugalskog redatelja Andrea Gil Mate. Glavnu ulogu tumači Petar Fradelić, filmski autor, slikar, pjesnik i dugogodišnji član Kino kluba Split. Uz Petra u filmu se pojavljuju Filip Živanović i Sanja Vrzić, te labradorka Arna. Film je sniman na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini u zimu 2017, a nastao je u produkciji producentske kuće C.R.I.M. iz Portugala u suradnji s festivalom Pravo ljudski iz Sarajeva (BIH).

Više o filmu na službenim stranicama

Berlinale forum 2018

Andre Gil Mata, rođen je 1978 u S. João da Madeira u Portugalu. Studirao je matematiku, radio s fotografijom i u teatru, te završio doktorski studij filmske režije film.factory u Sarajevu. Od 2008 – 2011 obavljao je posao kuratora za Filmski Festival LusoBrasileiro de Santa Maria da Feira. Osnovao je nezavisni filmski i fotografski studio LabStudio Atomo47. Osnovao je producentsku kuću "Bando à Parte". U 2010. odabran je kao jedan od učesnika Berlinale Talent Campusa. Njegov prvi film „Water Ark“ osvojio je nekoliko nagrada i bio prikazivan po brojnim festivalima u Portugalu, Španjolskoj i Kanadi. Njegov drugi kratki film „House“ prikazan je na IndieLisboa‘01 i Festival de Cinema Luso-Brasileiro de Santa Maria da Feira. Treći film “The Gravedigger (2013) osvojio je nagradu Mèlies d'Argent, a njegov prvi dugometražni dokumentarac osvojio je DocAlliance Award (Cannes 2013). Trenutno se izvrsno plasira po festivalima s dokumentarnim filmom „Kako sam se zaljubio u Evu Ras“, a film „Drvo“, debitantski je dugometražni igrani film autora.

 

Splitska publika imati će priliku film premijerno pogledati uz prisustvo redatelja i glumca u predstojećoj sezoni događanja Kino kluba Split.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x