X
GO

PRVO OVOGODIŠNJE UKV NATJECANJE

  • 28 svibnja 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 280

Prošle nedjelje održano je tradicionalno UKV natjecanje pod nazivom ''POKUPLJE'' u kojem su mladi radioamateri Vidove Gore doživjeli svoje prvo  dvometarsko ''krštenje''.

Natjecanju je nekoliko dana ranije prethodilo postavljanje UKV antena za sve opsege koje se inače zimi skidaju radi mogućih oštećenja. Tako se za 144 MHz koriste dvije YAGI antene , svaka po 9 elemenata tipa DK7ZB dok se za 432 i 1296 MHz postavljaju specijalne usmjerene antene i do 50 elemenata.

Ovaj zadatak uspješno su obavili Nino 9A3EPN. Ivica 9A2BW i Toni 9A1CFN.

Natjecanje je počelo u nedjelju ujutro u 9 sati i završilo u 14 sati što je veoma pogodno za mlade natjecatelje za razliku od 24-satnih natjecanja.

Propagacije nisu bile baš najbolje jer je veliki šum ometao prijem dalekih stanica. Ipak je do 13 sati odrađeno 16 veza sa prosjekom od 325 kilometara po vezi uz najdalju vezu od 738 km koja je održana sa jednom češkom radiostanicom.

U kategoriji više operatora osvojeno je jako dobro treće mjesto sa 5211 bodova.

Uočeno je dosta sitnih nedostataka na opremi koje treba do slijedećeg natjecanja otkloniti jer je 17. lipnja novo UKV natjecanje ''Antunovo'' na 144 MHz te poznato ''Alpe-Adria'' na 432 i 1296 MHz.

7. srpnja donosi nam ''Hrvatski ljetni UKV  Kup'' a 5. kolovoza VHF natjecanje ''Alpe-Adria'', jedno od najjačih u tom razdoblju.

Kako ljeti nema nastave očekujemo veći odaziv mladih natjecatelja.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x