X
GO

Studenti Filozofskog fakulteta u Zvjezdanom selu Mosor

  • 2 prosinca 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 354
Studenti Filozofskog fakulteta u Zvjezdanom selu Mosor

Zvjezdano selo Mosor je još jednom ove jeseni organiziralo izvanučioničku nastavu za studente Filozofskog fakulteta u Splitu. U programu je sudjelovalo dvadeset sedam studenata 2. godine studija pedagogije. Izvanučionička nastava je provedena u sklopu kolegija Obrazovanje za održivi razvoj, a studente je vodila izv. prof. dr. sc. Vesna Kostović-Vranješ.

Program su realizirali prof. Bože Ujević, ravnatelj OŠ Kamen-Šine, i Tomislav Nikolić, voditelja programa Škole u prirodi i tajnik Zvjezdanog sela Mosor. Sa studentima je bila i pročelnica Odsjeka za pedagogiju Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tonća Jukić.

U okviru ove nastave, studenti su najprije posjetili izvor rijeke Žrnovnice, gdje im je Tomislav Nikolić održao kraće predavanje o važnosti voda, te o biljnom i životinjskom svijetu na i u okolici izvora.

Terenska nastava je nastavljena posjetom crkvi Sv. Jure na Gracu, te crkvi Sv. Ciprijana u Gatima. Studenticama je u Gatima o povijesti Poljičke republike, poljičkom statutu, popima glagoljašima, kulturnom značaju sakralnih objekata i drugim osobitostima toga kraja rječito govorio Bože Ujević. Uslijedio je posjet crkvi Sv. Klementa, na mjesnom groblju u Gornjem Sitnom, podno zvjezdarnice.

Nastava je okončana posjetom zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor. Za studente je upriličeno i razgledavanje okolice panoramskim dalekozorom s terase objekta. Promatrani su Vickov stup, grad Split i otočić Jabuka.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x