X
GO

Edukativni program U KVADRAT u Kino klubu Split

U sklopu cjelogodišnjeg edukativnog filmskog obrazovanja u organizaciji Kino kluba Split, u četvrtak 8.listopada održat će se prvi po redu U KVADRAT, novi edukativni format diskurzivnog tipa.

  • 8 listopada 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 146
Edukativni program U KVADRAT u Kino klubu Split
U sklopu cjelogodišnjeg edukativnog filmskog obrazovanja u organizaciji Kino kluba Split, u četvrtak 8.listopada održat će se prvi po redu U KVADRAT, novi edukativni format diskurzivnog tipa. U petak i subotu  9. i 10. listopada zanimljivi obrazovni programi nastavljaju se tematskim predavanjima Joška Jerončića o teoriji audiovizualnih djela. Svi programi su besplatni i otvoreni za javnost.

Široko filmsko obrazovanje u organizaciji Kino kluba Split pozitivan je, nadograđujući i vitalni element koji iz godine u godinu razvija daljnji interes za film kod publike svih dobnih skupina. Ono potiče klupsku publiku na razmišljanje i uključivanje u filmski svijet te na taj način također potiče da kreativnost, strasti i priče završe na ekranu.

I ovoga tjedna očekuje nas zanimljiv i raznovrstan edukativni program u prostorijama Kino kluba Split (Dom mladih, Ulica Slobode 28).

U četvrtak, 8 listopada, kreće po prvi puta U KVADRAT, novi format u sklopu edukativnih programa. Ovaj program diskurzivnog tipa održavat će se četvrtkom u 20 sati, a uključivat će filmske projekcije filmova iz povijesti Kino kluba, recentnu produkciju te filmove iz čitavog svijeta koji su snimani u nezavisnoj produkciji. S nekim od autora razgovarat će se uživo ili će se prikazati intervjui putem video poziva. Na prvom izdanju programa sudionici će se dodatno upoznati s aktualnim djelovanjem i poviješću kluba. Ovaj četvrtak prikazat će se za mnoge remek djelo Monolog o Splitu (1961/62) Ivana Martinca, zatim Med i mliko (2016) Marka Jukića te tri filma ruskog redatelja Mikhaila Basova: Izvan autofokusa (2016), Slobodni pokreti (2012) i Ples plastične boce po stepenicama (2018). Uz projekciju filmova Mikhaila Basova prikazat će se i video intervju s autorom koji će voditi Zlatko Galić.

U petak i subotu, 09. i 10.listopada s početkom u 20h nastavlja se s edukacijom za građane kroz javna tematska predavanja. Svi zainteresirani mogu doći poslušati dva predavanja o teoriji audiovizualnih medija Joška Jerončića.

Programi su besplatni i otvoreni za javnost, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebna prijava putem obrazaca U KVADRAT i PREDAVANJE.

Kino klub Split poziva sve ljubitelje i sve one koji promišljaju o audiovizualnoj umjetnosti da posjete stranicu kluba kako bi se upoznali s programima, da dođu na besplatne projekcije i predavanja, te na taj način nadograde svoje filmsko obrazovanje.


Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.


O predavaču

Joško Jerončić studirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu gdje već tijekom studija radio kao asistent redatelja starijim kolegama koji svoje radove ostvaruju preko Dramskog programa RTV-a Zagreb. Početkom devedesetih radi kao redatelj na neovisnoj TV Marjan nakon čega prelazi na HTV – studio Split gdje sljedeće dvije godine radi u informativnom programu. Surađivao je s inozemnom televizijskom agencijom APTV, da bi sredinom devedesetih počeo raditi kao redatelj Trećeg programa Hrvatske televizije. Kao redatelj realizira emisiju „Sinovi oluja“ nakon čega počinje raditi kao voditelj filmskog programa u Multimedijalnom kulturnom centru Split. Od 1997. godine radi kao koordinator Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu, a od 2001. do 2012. predavač je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu  iz kolegija Filmska izražajna sredstva, Uvod u Povijest filma i Umjetnički film i video. Viši je predavač na privatnoj visokoj školi TV akademiji „Jadran“. Snimio je dva dokumentarna filma i nekoliko namjenskih, te pokrenuo projekte dokumentarnog – igrane forme u neovisnoj produkciji. Trenutno je na funkciji ravnatelja MKC-a Split.
Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x