X
GO

Javno predavanje pisca, scenarista i filmskog kritičara Jurice Pavičića

Obavijest iz Kino kluba Split

  • 26 listopada 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 545
Javno predavanje pisca, scenarista i filmskog kritičara Jurice Pavičića
Kino klub Split u sklopu godišnjeg edukativnog programa, 2. i 4 . studenog s početkom u 20 sati organizira javno predavanje pisca, scenarista i filmskog kritičara Jurice Pavičića u Kino klub Split (Dom mladih). Predavanja su besplatna i otvorena za javnost.

Pavičić će zainteresiranim polaznicima održati predavanje Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija. Scenarijem će se baviti kroz povijest filma i njegovom ulogom u različitim produkcijama: u producentskoj kinematografiji i u autorskoj kinematografiji, ali i samim procesom izrade scenarija te dati uvid u razumijevanje funkcije scenarija u produkciji audiovizualnih djela.
 
Jurica Pavičić (1965, Split) – pisac, scenarist i filmski kritičar. Diplomirao komparativnu književnost i povijest u Zagrebu. Od 1990. filmski kritičar prvo Slobodne Dalmacije, potom Jutarnjeg lista. Autor dviju filmsko-povijesnih knjiga (Postjugoslavenski film- stil i ideologija 2011, Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja 2017).
Kao prozni pisac, objavio sedam romana i više zbirki pripovjedaka. Prozne knjige su mu prevedene na njemački, talijanski, francuski i makedonski. Scenarist je filma “Svjedoci” (2004) Vinka Brešana koji je uvršten u natjecateljski program berlinskog festivala i nagrađen ekumenskom nagradom. Scenarist mini-serije “Patrola na cesti” (2016, režija Zvonimir Jurić) nastale po njegovoj pripovijetci. Serija je dobila više nagrada u Hrvatskoj i u inozemstvu. Jurica Pavičić dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, a od recentnih ističe se prošlogodišnje prestižna Le Point du Polar européen nagrada za roman “Crvena voda”. Jurica Pavičić podupirući je član Kino kluba Split.


Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova.
 

Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x