X
GO

Konačno ’’ DXCC ’’ u Supetru!

Novosti iz Radio kluba Vidova gora

  • 6 listopada 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 69
Konačno ’’ DXCC ’’ u Supetru!

Jedna od najvrednijih radio amaterskih diploma koja se može osvojiti je svakako  popularna ''DXCC'' diploma koja je san i želja svakog radio amatera i radio kluba.

Nakon više od 40 godina napornog rada i sakupljanja potrebnih QSL kartica koje služe kao potvrda veze krenulo se u pokretanje zahtjeva za dobivanje iste.

Diplomu izdaje Savez američkih radio amatera ARRL  koji najprije provjerava ispravnost primljenih QSL kartica a tek zatim po uplati poprilične sume novca ( oko 450 kn ) šalje diplomu tražitelju.

Za osvajanje osnovne diplome trebalo je održati i dokazati najmanje 100 radio veza s različitim državama svijeta kojih trenutno ima oko 350.

Kako se QSL kartice sakupljaju već više od 40 godina to je za njihovo selektiranje trebalo naći vremena i uložiti veliki napor kako bi se između desetak tisuća kartica našle one valjane.

Ovaj ogroman posao konačno su odradile naše vrijedne operatorke Kaja 9A3BFQ i Mirena 9A3BFP  kojom prilikom su pronašle potvrđene veze za čak 240 zemalja.

Svakako treba spomenuti i starije operatore koji su dugogodišnjim radom na radio stanicama uspjeli održati toliki broj veza kao Bogdan, Željko, Rade, Tomo, Tino, Ivica  i drugi te time dali doprinos osvajanju ove najvrednije diplome.

Na ovome se neće stati jer ima materijala za osvajanje još nekih vrijednih svjetskih diploma , samo treba imati dobru volju i slobodnog vremena.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x