X
GO

Odrađen IARU R1 VHF 2021. kontest

Vijesti iz radio kluba "Vidova gora"

  • 10 rujna 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 410
Odrađen  IARU R1 VHF 2021. kontest

Prošli vikend je protekao u znaku jednog od najvećih posljednjih UKV natjecanja u ovoj godini, IARU R1 a odrađeno je sa vrha Vidove Gore uz jako dobre postignute rezultate.

Ovo dvodnevno natjecanje odradili su već poznati operatori Toni 9A3RPT i Ivica 9A2BW a postignuti rezultati su među boljima u povijesti kluba.

Održano je 105 veza sa većinom europskih stanica što je natjecateljima donijelo solidnih 39.200 bodova s izvrsnim prosjekom od 372 kilometra po vezi. Najudaljenija veza održana je ovaj put s jednim francuskim radioamaterom a iznosila je 741 kilometar.

Zanimljivo je da su odrađene stanice iz zemalja koje godinama nisu bile dostupne ( barem nama ! ) pa je tako odrađena Sardinija, Rumunjska, Njemačka i Bugarska uz već ranije poput Austrije, Slovačke, Češke i Poljske.

Propagacije su bile odlične a tehnika i antene nisu zakazale pa se to odrazilo na dobre rezultate.

Osim dva manja natjecanja ( Kutinska dunja 19.rujna i Lipik 17. listopada ) očekuje nas i Marconi Memorial VHF CW Contest i to 6. i 7. studenog a koji se vrednuje i kao najjače hrvatsko CW VHF natjecanje. Nakon toga slijedi skidanje antena i prelazi se na kratkovalna natjecanja iz Supetra.

A o njima ćemo sigurno čuti uskoro.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW      

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x