X
GO

Otvoreni Dani tehničke kulture 2023. u OŠ "Blatine-Škrape"

  • 24 svibnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 707
Otvoreni Dani tehničke kulture 2023. u OŠ "Blatine-Škrape"

Kao što je bilo i najavljeno, u osnovnoj školi „Blatine-Škrape“ je dana 24. svibnja 2023. otvorena jedna u nizu manifestacija pod nazivom Dani tehničke kulture.
Navedene manifestacije organizira i provodi  Zajednica tehničke kulture grada Splita, u suradnji s udrugama članicama i osnovnim školama u Splitu i okolici.
DTK 2023. otvorili su Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita, Sandra Ćalušić, nastavnica tehničke kulture u OŠ „Blatine-Škrape“ i Nives Ruščić, ravnateljica škole, pozdravivši prisutne učenike prigodnim riječima, uoči prve radionice – radionice robotike.
Po završetku uvodnog pozdrava, učenici su se odmah „bacili“ na rad. Radionicu robotike održala je stručna suradnica u Zajednici tehničke kulture grada Splita, Ella Rinčić. U sklopu radionice, učenici su se upoznali s pojmovima iz područja mehanike, elektronike i programiranja.
U skupinama su podijelili zadatke (konsturiranje, programiranje, povezivanje sa sučeljem, izrada vodiča) iz navedenih područja te su u konačnici samostalno izradili automatizirana sušila za ruke (primjer uređaja koji objedinjuje sve navedeno). Radionica robotike ostvarila je zacrtane ishode, a učenici su ponosno otišli svojima kućama!
U nastavku manifestacije Dani otvorenih vrata 2023. čekaju nas radionica elektrotehnike, koja će se održati danas u popodnevnim satima te sutrašnje dvije radionice – 3d olovaka i modelarstva!

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x