X
GO

Početak STEM(AJMO!) radionica

  • 12 srpnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 950
Početak STEM(AJMO!) radionica

Početkom ovog tjedna počelo je održavanje STEM(AJMO!) radionica u prostorima Zajednice tehničke kulture grada Splita. Radionice će trajati do 22. srpnja 2022. godine, a u njima sudjeluje 30 polaznika osnovnih i srednjih škola iz Splitsko-dalmatinske županije.
U naredna dva tjedna polaznici radionica će se upoznati s raznim temama iz astronomije, kriptografije i razvoja video igara. Okušat će se u raznim aktivnostima uključujući izradu vlastitih maketa, šifriranju raznim metodama, provođenju eksperimenata...
Polaznici su tijekom jučerašnjih radionica izrađivali vlastite makete Sunčevog sustava, te su se kroz izradu upoznavali s karakteristikama različitih planeta i samog sustava. Radionice organizira Zajednica tehničke kulture grada Splita u partnerstvu sa Centrom tehničke kulture Rijeka u sklopu projekta STEM(AJMO!). Na projektu sudjeluje još partnera iz raznih županija, a cilj projekta je razviti kapacitete partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećati broj aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladim i građanima.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr .

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x