X
GO

Tri hrvatska filma u kinu ARTA u Cluju

Vijesti iz Kino kluba Split

  • 27 svibnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 1308
Tri hrvatska filma u kinu ARTA u Cluju

U četvrtak, 1. lipnja u 20 sati u kinu ARTA u Cluju u Rumunjskoj prikazat će se tri hrvatska filma: Fluorescencije Ante Verzottija,  Oni samo dolaze i odlaze Borisa Poljaka, a rumunjsku premijeru imat će film Dok smo bili tu Sunčice Fradelić

Program predstavlja Sunčica Fradelić, voditeljica međunarodnih i specijaliziranih programskih aktivnosti Kino kluba Split u sklopu petodnevne filmske radionice koju održava na Fakultetu za Kazalište i film Sveučilišta Babes-Bolayi. 

Nakon projekcija filmova slijedi razgovor s redateljicom i Anom Grgić, izvanrednom profesoricom na Fakultetu za kazalište i film Sveučilišta Babes-Bolyai koje je i suorganizator događanja.

Kino ARTA  jedno je od najstarijih kina u Europi prvi put otvoreno 1913. godine. Nakon opsežnog procesa obnove i revitalizacije započetog 2012. godine, ARTA postaje značajno kulturno središte lokalne zajednice, katalizator kulturnog i nezavisnog sektora. Glavni program posvećen je art-house filmovima, nezavisnim i dokumentarnim filmovima.

Fluorescencije / Fluorescences (Ante Verzotti, 1967., u boji, 4 min)
Oni samo odlaze i dolaze / They just Come and Go (Boris Poljak, 2017., boja, 20 min)
Dok smo bili tu / While We Were Here (Sunčica Fradelić, 2022., boja, 15 min) 

Link na event

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x