X
GO

ZTK grada Splita na Festivalu znanosti 2023. - Prvi dan

  • 26 travnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 385
ZTK grada Splita na Festivalu znanosti 2023. - Prvi dan

Ovaj tjedan (od 24. do 28.4.2023.), diljem RH,  posvećen je Festivalu znanosti 2023., u sklopu kojega se održava mnoštvo zanimljivih radionica, predavanja i aktivnosti posvećenih znanosti i umjetnosti, na temu „Priroda i društvo“.

U navedeni Festival uključila se i Zajednica tehničke kulture grada Splita, te je u suradnji s OŠ „Spinut“ za mlade umove organizirala radionice automatike, robotike i 3D tehnologija.

Danas smo s učenicima četvrtih razreda odradili radionice 3D olovaka, a potom smo za nekolicinu šestaša, polaznike izvannastavnih tehničkih aktivnosti, priredili i kratko predavanje o 3D tehnologijama s naglaskom na CAD i CAM programe, 3D modeliranje i 3D ispis.

Učenici su upoznali tehnologiju za 3D modeliranje, mogućnosti primjene i postupke pri korištenju iste, te su pomoću 2D predložaka oblikovali 3D modele, razvijali maštu, kreativnost, inovativnost i tehničke kompetencije!

Festival znanosti 2023. otvorili su tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić i pedagoginja Fadila Zoranić, a radionice i predavanje održala je Ella Rinčić, stručna suradnica ZTK grada Splita uz asistenciju Zorana Kneza, astronoma-animatora Zvjezdanog sela Mosor.

Sutra i prekosutra na rasporedu su radionice automatike, koje se provode u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“ (suradnja Zvjezdanog sela Mosor kao partnera i Udruge za robotiku „Inovatic“ kao nositelja projekta), te radionice robotike za učenike osnovne škole „Spinut“!

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x