X
GO

I

I

ZTK grada Splita i ZTK Splitsko-dalmatinske županije

Zajednica tehničke kulture grada Splita (ZTK grada Splita) je tijelo koje provodi programe javnih potreba u tehničkoj kulturi, a s ciljem razvoja i promocije tehničke kulture na području grada Splita. ZTK grada Splita trenutno okuplja 17 udruga. VIŠE

Novosti
Novosti
Podjela diploma i završetak zimskih radionica tehničkih aktivnosti 2021./2022.
Zoran / 5. siječnja 2022. / Kategorije: Događanja, Skole i tecajevi

Podjela diploma i završetak zimskih radionica tehničkih aktivnosti 2021./2022.

Na svu sreću, ove školske godine ništa nas nije spriječilo da zainteresirane učenike uključimo u aktivnosti zimskih radionica robotike te modelarstva i elektrotehnike. Zimske radionice tehničkih aktivnosti provedene su u periodu od 27. prosinca 2021. do 5. siječnja 2022. godine, u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita (Varaždinska 53), pod mentorstvom Elle Rinčić, stručne suradnice u ZTK grada Splita.  

Radionice su se odvijale radnim danima, u prijepodnevnom terminu u trajanju od dva školska sata.  Na radionicama robotike učenici su usvojili teorijska znanja o edukativnom robotu mBotu te su po završetku samostalno upravljali robotima koristeći sve dostupne naredbe u programu mBlock.

Na radionicama modelarstva i elektrotehnike učenici su savladali samostalno korištenje strojeva (ubodne pile, stolne bušilice), alata (brusilice), usvojili su tehniku lijepljenja, kao i teorijska znanja o procesu lemljenja, rukovanja lemilicom i pravilnog spajanja led dioda na tiskanu pločicu. Po završetku radionica učenici su „u rukama“ imali gotove proizvode proizašle iz vlastitih ideja – držače za mobitel/noćne svjetiljke s likovima po želji.

Obje radionice održane su s ciljem popularizacije tehničkih aktivnosti među djecom, razvijanja motoričkih sposobnosti i poticanja kreativnosti – koji su na kraju i ostvareni.

Učenicima su, za uspješno sudjelovanje na Zimskim radionicama tehničkih aktivnosti, 5. siječnja 2022. dodijeljene i diplome!  

Ispiši
3477

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x
Događanja
Događanja
Škole i tečajevi
Škole i tečajevi