X
GO

Igor Radanović dobitnik godišnje nagrade „Faust Vrančić“ za 2021. g.!

  • 11 travnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 377
Igor Radanović dobitnik godišnje nagrade „Faust Vrančić“ za 2021. g.!

Prije nekoliko dana su na internetskim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljena imena dobitnika Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2021. g, koja se dodijeljuje za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi. Među njim je i dipl. ing. strojarstva i mag. ekonomskih znanosti Igor Radanović, kojega je za tu nagradu predložila Zajednica tehničke kulture grada Splita. Radanović je ravnatelj Elektrotehničke škole Split od 2016., u kojoj je od 1993. do 2016. bio zaposlen kao profesor-savjetnik. Iza sebe ima ukupno 40 godina radnog iskustva u djelatnostima vezanim uz tehničku kulturu. Održao je na desetke tečajeva i seminara iz različitih tehničkih disciplina za djecu, mlade i odrasle. Kao mentor je sudjelovao i na mnogobrojnim natjecanjima tehničke kulture i sa svojim učenicima postizao zapažene uspjehe. Uz konstantni volonterski društveni rad u mnogobrojnim organizacijama tehničke kulture na području Splita, Radanović redovito sudjeluje i u organizaciji manifestacija tehničkog stvaralaštva mladih u Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Republici Hrvatskoj. Od 1971. godine aktivno radi u mnogobrojnim organizacijama tehničke kulture, a od 1984. predsjednik je ili član predsjedništva Fotokluba „R. Bošković“, Aerokluba Split, Radio kluba „Ante Jonić“, Auto moto kluba Split i Jedriličarskog društva Zenta. Od 2014. do 2018. član je Upravnog odbora Zajednice tehničke kulture grada Splita i županijske Skupštine Zajednice tehničke kulture te zastupnik u Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture, a od 2018. naovamo djeluje kao predsjednik Nadzornog odbora Zajednice tehničke kulture grada Splita. Predsjednik je Kluba mladih tehničara „Elektrotehničar“ pri Elektrotehničkoj školi Split u čije djelatnosti spadaju i provedbe osnovnih i naprednih tečajeva s područja robotike, automatike i elektronike, kako za učenike Elektrotehničke škole, tako i za svu ostalu zainteresiranu mladež.

Radanović je u 2021. g. aktivno sudjelovao u pripremi i provedbi više manifestacija, poput Festivala znanosti u sklopu kojega je 11. i 12. svibnja Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji sa splitskom OŠ Spinut provela radionice modelarstva i robotike, Danâ tehničke kulture održanih 21. i 22. listopada u OŠ Spinut, u okviru kojih je za učenike te škole održano pet radionica tehničkih aktivnosti, Danâ tehničke kulture u OŠ Split 3 održanih 8. i 9. studenoga, gdje je u ukupno šest radionica tehničkih aktivnosti sudjelovao 140 učenika te škole, te Festivala tehničke kulture u OŠ Bol, upriličenog 30. studenoga i 1. prosinca.

Uz sve to, posljednjih pet godina Radanović je voditelj Centra izvrsnosti iz informatike Splitsko-dalmatinske županije. Ujedno je i član Središnjeg odbora Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Sudjelovao je u organizaciji Međunarodne znanstveno-stručne konferencije ENTER, s ciljem razvoja i unaprjeđenja rada s potencijalno darovitom djecom i mladima te unaprjeđenja sustava odgoja i obrazovanja uz promociju i razmjenu primjera dobre prakse. Posljednje četiri godine uključen je kao partner i u projekt M.O.R.E. (Mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika) koji vodi Caritas Splitskomakarske nadbiskupije.

Za svoj doprinos širenju i razvoju organizacija tehničke kulture na području grada Splita i šire regije do sada je bio nagrađen 1984. g. nagradom „Boris Kidrič“ za „izuzetne zasluge u širenju tehničke kulture“, 2016. g. Poveljom Hrvatske zajednice tehničke kulture za „dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture, te 2018. g. Priznanjem Udruženja pedagoga tehničke kulture za „dugogodišnje uspješno djelovanje na promicanju tehničke kulture i postignute rezultate u radu s mladima“. Nagrada „Faust Vrančić“ će ovogodišnjim dobitnicima biti uručena 25. travnja.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x