X
GO

Martinu Olujiću i ZTK grada Splita uručene nagrade Grada Splita!

  • 9 svibnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 326
Martinu Olujiću i ZTK grada Splita uručene nagrade Grada Splita!

Dana 6. svibnja, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu je održana svečanost dodjele nagrada Grada Splita za 2021. g. zaslužnim građanima. Domaćini svečanosti su bili povjerenica Vlade Republike Hrvatske za poslove gradonačelnika Mirna Veža i predsjednik Komisije za javna priznanja Grada Splita Jakov Prkić.

U središnjem dijelu svečanosti su uručene nagrade našim sugrađanima čija su nesebična djela olakšala i uljepšala život u našem gradu, osobito u okolnostima pandemije. Tako su nagradu za životno djelo dobili Vinko Prizmić, dr. sc. Stanislav Piplović, prof. dr. sc. Emilio Marin, Martin Olujić i Darinka Vukić–Vrca. Dobitnici osobne nagrade su Matea Jelić, Toni Kanaet, Frane Bešker, Emin Sarajlić i prof. dr. sc. Ivo Ivić, dok su skupne nagrade pripale Ustanovi u kulturi Galerija Kula, Udruzi žena oboljelih i liječenih od karcinoma Caspera, te Zajednici tehničke kulture grada Splita. U ime nagrađenih se na priznanjima zahvalio dr. sc. Stanislav Piplović.

Martin Olujić, koji je i predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita, nagrađen je za dugogodišnji kvalitetni, odgovorni i stručni rad s mladima i nastavnicima, te za doprinos razvoju i promidžbi tehničke kulture u gradu Splitu. Zajednici tehničke kulture grada Splita je, pak, nagrada Grada pripala za sustavni razvoj i poticanje tehničkog stvaralaštva djece i mladih u Splitu, te za popularizaciju tehničke kulture.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x