X
GO

Radionice za djecu s poteškoćama u razvoju

  • 11 listopada 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 954

Zajednica tehničke kulture grada Splita dugi niz godina organizira radionice za učenike i odrasle osobe s posebnim potrebama iz mnogih područja tehnike i tehnologije. Polaznici radionica su iz Centra za odgoj i obrazovanje vole dolaziti na radionice jer se osjećaju prihvaćenima i stječu nova znanja i vještine.

Radionice obrade stiropora – izrada ukrasnih predmeta održane su u predviđenim terminima i s predviđenim brojem učenika:

 

Troškove radionica, kao i kod svih radionica do sada, u potpunosti je snosila Zajednica tehničke kulture.

 

Radionice su održane prema planiranom tijeku, primjenom odgovarajućih metoda za svakog pojedinog učenika u svrhu razvoja sposobnosti:

  1. Izvođenje predvježbi piljenja po ravnim i zakrivljenim crtama na alatnom stroju za rezanje stiropora.
  2. Izbor ukrasnog predmeta na internetu. Ispis na deblji papir.
  3. Rezanje oblika ukrasnog predmeta škarama.
  4. Lijepljenje oblika ukrasnog predmeta samoljepivom trakom na stiropor.

 

 

  1. Rezanje stiropora alatnim strojem po ravnim i zakrivljenim crtama.

 

  1. Bojanje i ukrašavanje predmeta. Bojanje se vršilo akrilnim bojama ili flomasterima.

 

Završni izgled nekih radova

U pauzi rada u svakom danu rada bio je priređen domjenak za učenike i učitelja. Svi učenici dobili su i prigodne poklone.

 

Radionice su ispunile svoj cilj. Učenici su, u skladu sa svojim sposobnostima, uz manju ili veću pomoć, izvršili izradu ukrasnog predmeta od stiropora i napredovali do predviđenog nivoa sposobnosti.

 

Kao i kod svih radionica do sada, potvrdio se značaj Zajednice tehničke kulture za zadovoljenje interesa u tehničko – tehnološkom području i za adekvatno korištenje slobodnog vremena u produženom stručnom postupku. Svaki učenik ohrabren je postignutim rezultatima, veoma su zadovoljni radionicom i prijemom svih članova Zajednice tehničke kulture.

 

Zajednica tehničke kulture je i dalje spremna za organizaciju novih radionica na zadovoljstvo i napredak naših korisnika.

Ispiši
Kategorije: Događanja, CTK Kman
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x