X
GO

Video škola robotike

Peti dio: Nadogradnja servo motorom

  • 23 travnja 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 1080
Video škola robotike

Zbog situacije vezane uz pandemiju izazvanu koronavirusom, održavanje radionica robotike u prostorijama ZTK grada Splita je odgođeno do daljnjeg. Kako polaznici te radionice - ali i svi ostali koji su zainteresirani za robotiku - ne bi time bili zakinuti, ZTK grada Splita je u ožujku započela s objavljivanjem niza didaktičkih video uradaka o toj zanimljivoj djelatnosti. Namjera nam je nastaviti s objavljivanjem po jednog takvog videa svakoga tjedna.

Današnji video je nadogradnja prošlotjednog, u kojem smo palili i gasili LED (svjetlosnu diodu) pomoću tipkala. Sustav ćemo sada nadograditi tako što ćemo uz tipkalo i postojeću LED povezati još jednu LED i servo motor. Motor ćemo zakretati u različitim smjerovima. Dok se motor bude vrtio u jednom smjeru, palit će se jedna "ledica", dok će se druga "ledica" paliti kada se motor bude zakretao u drugom smjeru. Smjer zakretanja motora određivat ćemo pritiskom na gumb. U videu su pojašnjene sve pojedinosti.

Sve što vam treba za uspješno svladavanje gradiva opisanog u ovom videu jest besplatni online alat Tinkercad (www.Tinkercad.com).

(Dostupan je video u razlučivosti od 1280 X 720 piksela.)

Ispiši
Kategorije: Skole i tecajevi
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x