X
GO

I

I

ZTK grada Splita i ZTK Splitsko-dalmatinske županije

Zajednica tehničke kulture grada Splita (ZTK grada Splita) je tijelo koje provodi programe javnih potreba u tehničkoj kulturi, a s ciljem razvoja i promocije tehničke kulture na području grada Splita. ZTK grada Splita trenutno okuplja 17 udruga. VIŠE

Novosti
Novosti
Suradnja Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral
Zoran / 28. veljače 2022. / Kategorije: Događanja, Skole i tecajevi

Suradnja Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral

U sklopu suradnje Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral u Splitu, danas je za korisnike Doma u prostorijama Zajednice održana prva u nizu besplatnih radionica tehničkih djelatnosti. Radionice s područja programiranja, elektrotehnike, modelarstva i robotike će biti održavane sljedećih nekoliko mjeseci, do kraja tekuće školske godine.

Program radionica će biti osmišljavan u dogovoru s djecom, sukladno njihovim sklonostima i mogućnostima. U nastavnim radionicama će kroz upoznavanje s osnovama spomenutih djelatnosti biti ostvaren i jedan zajednički skupni projekt. Učenike će se poticati na iznošenje ideja, kritičko razmišljanje, razvijanje kreativnosti, motorike i kompetencija u različitim područjima tehničke kulture. Time će djeca postati aktivnim sudionicima u radu, kao istraživači, projektanti, nosioci ideja i izvršitelji radova.

Današnja prva radionica je bila posvećena uvodu u robotiku, a u njoj je sudjelovalo četvero osnovaca. Vodila ih je njihova odgajateljica Svjetlana Borić, dok je radionicu održala stručna suradnica Zajednice Ella Rinčić. Tijekom provedbe ovih radionica, u njihov će se rad uključiti više skupina korisnika Dječjeg doma Maestral.

Ispiši
4095

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x
Događanja
Događanja
Škole i tečajevi
Škole i tečajevi