X
GO

Andrija Ivišić osvojio izvrsno drugo mjesto na državnoj razini 66. natjecanja mladih tehničara

  • 8 lipnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 314
Andrija Ivišić osvojio izvrsno drugo mjesto na državnoj razini 66. natjecanja mladih tehničara

Od 3. do 6. lipnja, u Segetu Donjem je održana državna razina 66. natjecanja mladih tehničara, jednog od najstarijih i najzahtjevnijih natjecanja učenika viših razreda osnovnih škola u našoj zemlji. Natjecanje mladih tehničara na godišnjoj razini organiziraju Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Agencija za odgoj i obrazovanje.
Na državnoj razini su se natjecala 253 učenika, po jedan ili dva iz svake županije, u svakom od ukupno 12 područja tehničke kulture.
Iz Splitsko-dalmatinske županije, na državnoj je razini sudjelovalo 13 učenika iz raznih osnovnih škola i udruga tehničke kulture.
Na natjecanju je sudjelovao i Andrija Ivišić, učenik 7. razreda OŠ Trilj, PŠ Košute i polaznik cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti u Zajednici tehničke kulture grada Splita, koji je osvojio izvrsno drugo mjesto u području automatike!   
Natjecanje je na državnoj razini provedeno kroz tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanje tehničke tvorevine.
Po završetku natjecanja u svakom su području izdvojeni učenici koji su osvojili prva tri mjesta te su onima, koji su osvojili prvo mjesto, uručene prigodne nagrade.
Ovim putem čestitamo svim sudionicima i organizatorima natjecanja na još jednom uspješno provedenom natjecanju mladih tehničara!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x