X
GO

Besplatne radionice u organizaciji ZTK grada Splita u sklopu projekta STEM(AJMO!)

  • 24 lipnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 1123
Besplatne radionice u organizaciji ZTK grada Splita u sklopu projekta STEM(AJMO!)

Zajednica tehničke kulture grada Splita u partnerstvu sa Centrom tehničke kulture Rijeka sudjeluje na projektu STEM(AJMO!). Cilj projekta je razviti kapacitete partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećati broj aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima.

U sklopu navedenog u prostorima Zajednice tehničke kulture grada Splita održati će se višednevne radionice iz raznih područja STEM-a uključujući programiranje, razvoj video igara, informatiku, astronomiju i logiku. Ponuđene teme biti će prilagođene različitim uzrastima podijeljenim u tri grupe. Prva grupa biti će prilagođena za 1.-4. razred osnovne škole, druga za 5.-8. razred osnovne škole te treća za razrede srednje škole.

Prva radionica pod nazivom Sunčev sustav upoznaje polaznike s karakteristikama planeta Sunčevog sustava uz izradu fizičkog modela istog te povezuje astronomiju s programiranjem gdje će biti upoznati s osnovama programiranja i izraditi jednostavan program za poredak planeta Sunčevog sustava.

Druga radionica pod nazivom Mali špijuni predstavlja pojam kriptografije i upoznaje polaznike s raznim načinima za dešifriranje i šifriranje poruka uz praktični dio izrade kotača za dešifriranje. Također će grupno sudjelovati u pronalaženju cilja preko tragova koje će morati logički rješavati.

Treća radionica koja će se održavati, naziva Unity, koncentrirana je na rastuće područje razvoja video igara gdje će polaznici učiti o pozadinskim procesima koji ulaze u razvoj video igre i svega što je potrebno za funkcionalnu igru te se upoznati sa sučeljem i osnovama programa Unity, jednog od najproširenijih alata za razvoj video igara.

Na radionicama polaznici će biti upoznati s osnovnim konceptima svake teme te će razvijati vještine potrebne za samostalni nastavak rada u obrađenim područjima.

Radionice će se održavati od 11. do 22. srpnja 2022., a prijave se zaprimaju do 05. srpanja 2022.. Radionice su u potpunosti besplatne, a broj polaznika radionica je ograničen. Prijavnicu za STEM(AJMO!) radionice možete pronaći u prilogu, a ispunjenu prijavnicu pošaljite na mail kolakbruna@gmail.com.

Za sve informacije i pojedinosti o STEM(AJMO!) projektu kontaktirajte nas na broj telefona 095/355-4988, Bruna Kolak, vanjska suradnica ZTK grada Splita, voditeljica radionica.

Dokumenti za preuzimanje

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x