X
GO

Cjelogodišnje radionice tehničkih atkivnosti

  • 18 rujna 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 28
Cjelogodišnje radionice tehničkih atkivnosti

Danas je započelo održavanje Cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti, koje će se provoditi tijekom cijele školske godine 2023./2024. Radionice se održavaju u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita, a vodit će ih stručna suradnica ZTK grada Splita, Lucija Andrea Skočić, uz asistenciju vanjskih suradnika Zajednice i studenata s odgovarajućih fakulteta.
Radionice robotike, modelarstva i 3D olovaka pohađat će 60 polaznika. Na radionicama modelarstva učenici imaju priliku upoznati se s različitim strojevima, poput stolne i ručne bušilice, strojne pile te alatima kao što su brusilice, brusne daščice i turpije. Njima izrađuju jednostavne uporabne predmete od šperploče. Također, uče o tehničkoj dokumentaciji, vještini savijanja papira (origami), spajanju određenih maketa i izradi raketa u okviru raketnog modelarstva. Na radionicama modeliranja 3D olovkama polaznici imaju priliku raditi na motoričkim vještinama i preciznosti, a sve uz poticanje njihove kreativnosti!
Radionice robotike nude raznolik sadržaj prilagođen svakom učeniku. Tijekom tih radionica, učenici se bave izradom vlastitih automatiziranih uređaja, programiranjem mikroupravljačkih sučelja različitih uređaja poput micro:bit, mBlock i Arduino IDE, razvijaju vlastite tehničke tvorevine i stječu teorijska znanja iz područja mehanike, elektronike i programiranja. Program radionica je prilagođen individualno, uzimajući u obzir uzrast učenika, kako bi potaknuo kreativnost, razvoj motoričkih vještina i kritičko razmišljanje.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x