X
GO

Dani tehničke kulture 2022. u OŠ „Marjan“

  • 25 listopada 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 818
Dani tehničke kulture 2022. u OŠ „Marjan“

U dane 3. i 4. studenog 2022., u osnovnoj školi „Marjan“, održat će se dvodnevna manifestacija pod nazivom DANI TEHNIČKE KULTURE 2022., koju organizira i provodi Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s udrugama članicama i školom domaćinom.
Radionice će se provoditi u jutarnjoj smjeni, a na njima će sudjelovati svi zainteresirani učenici od četvrtog do osmog razreda osnovne škole „Marjan“.
U četvrtak, 3.11., održat će se dvije radionice, radionica robotike i radionica modelarstva. Radionicu robotike vodit će stručna suradnica ZTK grada Splita, Ella Rinčić, u sklopu koje će učenike upoznati s pravilnim korištenjem i upravljanjem uređajima – edukativnim robotima. Nedugo nakon prve radionice, profesor Martin Olujić, član DPTK Split i predsjednik ZTK grada Splita, održat će radionice modelarstva, gdje će učenici izraditi uporabne tehničke tvorevine, usvojiti pravila korištenja strojevima i alatima te primjenu zaštite na radu.
Drugog dana, 4.11., provest će se tri radionice – radionica elektrotehnike, radionica raketnog modelarstva i „Arduino“ radionica. Radionicu elektrotehnike održat će Ante Milić, predsjednik udruge Meštri o' tehnike, a učenicima će približiti pojmove kao što su strujni krug, elektronički elementi te mjerni instrumenti. Drugu radionicu, radionicu raketnog modelarstva, vodit će profesor Martin Olujić, te će u sklopu nje učenici upoznati raketnu tehniku, princip rada rakete te pojmove kao što su aerodinamika, raketni pogon i konstrukcija. Trećom radionicom, „Arduino“, službeno će završiti održavanje Dana tehničke kulture 2022. u osnovnoj školi „Marjan“. Nju će održati Ante Vlah, profesor elektrotehničke skupine predmeta i voditelj KMT „Elektrotehničar“. U sklopu „Arduino“ radionice, učenici će upoznati i primijeniti linijsko programiranje raznih automatskih sustava u Arduino IDE softveru, kao i sastavnice Arduino Starter Kit-a.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x