X
GO

Dani tehničke kulture 2022. u osnovnoj školi „Manuš“

  • 1 prosinca 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 297
Dani tehničke kulture 2022. u osnovnoj školi „Manuš“

U dane 7. i 8. prosinca 2022., u osnovnoj školi „Manuš“, održat će se još jedna od brojnih manifestacija koje Zajednica tehničke kulture grada Splita organizira i provodi u suradnji s udrugama članicama i osnovnim školama u Splitu i okolici. Navedena manifestacija provest će se u sklopu održavanja ovogodišnjih Dana tehničke kulture 2022., a u sklopu nje, svi zainteresirani učenici OŠ „Manuš“ imat će priliku prisustvovati raznim radionicama tehničkih aktivnosti. 

Radionice će se 7. prosinca 2022. provoditi u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, a istoga dana, u 19.30 sati, bit će organizirano i promatranje noćnog neba teleskopom, na vanjskom igralištu škole.

Radionice modelarstva, održat će profesor Martin Olujić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita i član DPTK Split. Na radionici će učenici usvojiti pravilnu primjenu raznih alata i strojeva te isto samostalno primijeniti u radu kako bi dobili konačnu tehničku tvorevinu. Radionice robotike, u sklopu kojih će učenici usvojiti potrebne teorijske sadržaje te praktično primijeniti usvojena znanja na automatiziranim uređajima, vodit će Ella Rinčić, stručna suradnica u ZTK grada Splita. Istoga dana u popodnevnoj smjeni, radionicu elektrotehnike održat će Ante Milić, predsjednik udruge Meštri o' tehnike, a učenicima će približiti pojmove kao što su strujni krug, elektronički elementi te mjerni instrumenti. Četvrta radionica 7. prosinca bit će radionica astronomije, na kojoj će se učenici upoznati sa Sunčevim sustavom, zvijezdama i planetima unutar njega, a održat će je, kao i promatranje noćnog neba teleskopom, Zoran Knez, astronom-animator udruge Zvjezdano selo Mosor.

Dana 8. prosinca 2022., radionice raketnog modelarstva i robotike, održat će se u jutarnjoj smjeni. Radionicu raketnog modelarstva vodit će profesor Martin Olujić, te će u sklopu nje učenici upoznati raketnu tehniku, princip rada rakete te pojmove kao što su aerodinamika, raketni pogon i konstrukcija.

Radionicama tehničkih aktivnosti, koje učenicima nastojimo „približiti“ za vrijeme provođenja navedenih manifestacija, provode se prvenstveno s ciljem upoznavanja djece i mladih s tehničkim djelatnostima, isticanja važnosti tehničke kulture te poticanja svih građana da se uključe u rad, samostalno izrade tehničke tvorevine, a pri tom se i dobro zabave.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x