X
GO

Dani tehničke kulture 2024. u OŠ "Stobreč"

  • 13 svibnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 57
Dani tehničke kulture 2024. u OŠ "Stobreč"

U dane 22. i 23. svibnja 2024. g. će u osnovnoj školi "Stobreč" biti održana još jedna u nizu manifestacija pod nazivom Dani tehničke kulture. Te manifestacije organizira i provodi Zajednica tehničke kulture grada Splita, u suradnji s udrugama članicama i osnovnim školama u Splitu i okolici. U sklopu Danâ tehničke kulture 2024. u OŠ „Stobreč“, svi zainteresirani učenici i učitelji škole će imati priliku sudjelovati na raznovrsnim radionicama iz područja modelarstva, robotike i modeliranja 3D olovkama.

Dana 22. svibnja će biti održane dvije radionice modelarstva. Radionice će voditi Martin Olujić, predsjednik ZTK grada Splita i član Društva pedagoga tehničke kulture Split. Učenici će od lagane šperploče ručno i uz pomoć strojeva prilagođenih uzrastu izrađivati različite uporabne predmete, usvajajući pri tom vještine potrebne za pravilno rukovanje alatima za obradu drva.

Dana 23. svibnja će biti provedene radionice robotike i modeliranja 3D olovkom. Njih će voditi Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica u ZTK grada Splita. Izrađujući različite modele ručnim "3D printanjem", učenici će razvijati motoričke vještine, svoju kreativnost i logički način razmišljanja. U radionici robotike, učenici će programirati u programu mBlock, te slaganjem blokova izrađivati kojima će pokretati mBot i mBot2 robote. Svrha radionice jest potaknuti učenike na osmišljavanje i isprobavanje različitih programa, te razumjeti interakciju programskih naredbi i robotskog izvršavanja tih naredbi.

Dani tehničke kulture su manifestacija koja se održava s ciljem upoznavanja djece i mladih s tehničkim djelatnostima i razvijanja vještina neophodnih za uključivanje u taj društveni segment. Polaznicima radionica se daje prilika da pod stručnim vodstvom mentora sami izrade različite tehničke tvorevine, pri tom se i dobro zabavljajući.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x