X
GO

ENTER 2022.

ZTK grada Splita i Filozofski fakultet u Splitu predstavili primjere dobre prakse i suradnje

  • 3 prosinca 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 511
ENTER 2022.

Ovogodišnja Enter konferencija okupila je odgojno-obrazovne djelatnike različitih profila, učenike, roditelje te sve zaljubljenike tehnike iz javnog i privatnog sektora.
U sklopu održavanja Enter 2022., Zajednica tehničke kulture i Filozofski fakultet u Splitu odlučili su se zajedno uključiti na mjesto izlagača, kako bi predstavili vlastiti rad te teme kojima se bave u svakodnevnom radu.
Filozofski fakultet predstavljale su studentice Učiteljskog studija, smjera Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju, zajedno sa svojim profesoricama, doc.dr.sc. Suzanom Tomaš i doc.dr.sc. Ladom Maleš.
U sklopu kolegija Alati za poučavanje početnog programiranja, studentice se educiraju na području interdiciplinarne znanosti robotike, te isto primjenjuju na praktičnim primjerima - uspomoć konstrukcijskih setova, Lego Mindstorms, oblikuju i programiraju razne uređaje. Navedeni uređaji interaktivni su, zanimljivi i djeci i odraslima, stoga su lako primjenjivi na svim razinama nastave. Osim robota koje su samostalno konstruirale i osposobile do funkcionalnosti, studentice su zainteresiranima predstavile i sam Fakultet te iskustva studiranja, a oni najhrabriji su zaigrali i kviz o Adventu!
ZTK grada Splita, kao i udruge članice,  predstavljali su tajnik Zajednice Tomislav Nikolić i stručna suradnica u Zajednici, Ella Rinčić. Vizualni primjeri uređaja koji se programiraju, učenički radovi oblikovani za natjecanja (raketno modelarstvo) ili u sklopu provođenja raznih radionica koje se sustavno provode u Zajednici, ali i po osnovnim školama u Splitu i okolici (robotika, automatika, programiranje, modelarstvo), pružili su uvid u aktivnosti kojima se Zajednica bavi.
Zajedničko predstavljanje za istim stolom omogućilo je i predstavljanje nedavno ostvarene suradnje, u kojoj je Zajednica tehničke kulture grada Splita postala i nastavna baza Filozofskog fakulteta, te u sklopu koje razmjenjujemo znanja, iskustva, mentorstva i dobru volju!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x