X
GO

Inspirativne ljetne radionice tehničkih aktivnosti 2023. u ZTK grada Splita

  • 19 srpnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 589
Inspirativne ljetne radionice tehničkih aktivnosti 2023. u ZTK grada Splita

Svake godine, Zajednica tehničke kulture grada Splita organizira poticajne izvannastavne i izvanškolske radionice tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola. U sklopu bogatog programa, ističemo Ljetne radionice tehničkih aktivnosti koje ove godine osvježavaju kreativni duh mladih od 4. srpnja do 4. kolovoza 2023. u gradu Splitu. Vodeći našu djecu prema svijetu tehnologije i inovacija, ove radionice pružaju iznimnu priliku za usvajanje novih znanja i vještina te potiču samostalnost i kritičko razmišljanje.

U tijeku su ljetne radionice tehničkih aktivnosti u Zajednici tehničke kulture grada Splita, na kojima sudjeluje 21 učenik iz Splita i okolice. Radionice su podijeljene prema uzrastu: radionice robotike i modelarstva namijenjene su učenicima od 4. do 8. razreda, dok učenici od 2. do 4. razreda pohađaju radionice crtanja 3D olovkama.

Radionice robotike se odvijaju od ponedjeljka do srijede, a na njima učenici u skupinama izrađuju automatizirane uređaje, poput semafora za vozila i pješake, sušila za ruke i drugih zanimljivih uređaja, koristeći set Fishertechnik. Crtanje 3D olovkama potiče maštu i motoričke sposobnosti učenika, koji oblikuju 3D modele na 2D predlošcima. Ove radionice održavaju se, također, od ponedjeljka do srijede. Radionice modelarstva održavaju se četvrtkom i petkom, a na njima djeca usvajaju vještine pravilne primjene alata i strojeva kako bi izradila funkcionalne tehničke tvorevine.

Organizaciju ovih poticajnih radionica omogućuju tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, i stručna suradnica, Lucija Andrea Skočić. Uz njihovo vodstvo, učenici će nadograđivati znanje i razvijati vještine, pritom uživajući u druženju i zabavi! Kroz ove dinamične radionice, djeca će osjetiti čari tehničke kulture i izvući inspiraciju za svoje buduće karijere. Zajednica tehničke kulture grada Splita konstantno podržava izvrsne inicijative poput Ljetnih radionica tehničkih aktivnosti, jer su ta iskustva poput svjetionika koji vodi mlade ka svijetloj i uspješnoj budućnosti. Kroz praktično primjenjivanje znanja, djeca su osjetila radost stvaranja i otkrivanja vlastitih potencijala.

U svijetu koji se neprestano mijenja i zahtijeva sve inovativnije pristupe, uloga tehničke kulture postaje sve važnija. Potičući mlade naraštaje da se zainteresiraju za tehnologiju, znanost i tehničke vještine, mi gradimo temelje bolje i naprednije budućnosti. Stoga se radujemo sljedećim radionicama i novim izazovima, koji će nam pomoći oblikovati svijet oko nas.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x