X
GO

Održane zimske radionice tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita

  • 5 siječnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 83
Održane zimske radionice tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita

Tijekom prvog dijela školskih zimskih praznika, u razdoblju od 27.12.2022. do 5.1.2023., u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita održane su radionice Modelarstva – izrade božićnih ukrasa te Programiranja u novogodišnjem duhu.
Radionicama je prisustvovalo sedamnaest učenika osnovne škole, uzrasta od 1. do 8. razreda, koji su u sklopu radionica ovladali raznim novim vještinama, usvojili nova znanja te dobili „zanimaciju“ za kišne, zimske dane.
Modelarske radionice obuhvatile su razne sadržaje: tehniku savijanja papira (Origami), pomoću koje su učenici izradili zanimljive ukrase za bor, obradu šperploče strojem (Unimat) i alatima te korištenje 3d tehnologijom. Možemo istaknuti kako su učenici ovom prilikom najveću zainteresiranost pokazali upravo za 3d tehnologije te ovladavanje korištenjem 3d olovke za izradu raznih modela, kao nečeg novog i do tada neviđenog. Radionicama programiranja obuhvatili su se sadržaji vezani za izradu jednostavnih igara u vizualnim programima pomoću grafičkih blokova te upravljanje edukacijskim robotom mBotom2. Učenici su usvojili korištenje programa kao što su Scratch, mBlock, Mind+, u kojima su po primjeru, a kasnije i samostalno izradili vlastite igre. Kako bi istaknuli sličnosti i razlike između navedenih programa, s učenicima smo u mBlocku vježbali i programiranje kao bi samostalno upravljali robotima te njegovim sastavnicama. Naposljetku, učenici su imali zadatak upravljati robotima i mobitelom kako bi uspio proći kroz zadani labirint.
Po završetku radionica, učenicima su voditeljica radionica, Ella Rinčić, i tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, uručili i prigodne diplome, za uspomenu na zanimljivo i edukativno provedene zimske školske praznike!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x