X
GO

Održavanje državne razine natjecanja 17. Robokup 2024., Imotski, 14.-16. lipnja 2024. – Najava

  • 5 lipnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 386
Održavanje državne razine natjecanja 17. Robokup 2024., Imotski, 14.-16. lipnja 2024. – Najava

Državnu razinu 17. Robokupa organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Zajednicom tehničke kulture grada Splita, Zajednicom tehničke kulture grada Imotskog i OŠ „Stjepan Radić“ u Imotskom. Državna razina natjecanja će biti održana od 14. do 16. lipnja 2024. u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Otvorenje natjecanja je predviđeno za 15. lipnja, u 9.00 sati.

Na natjecanju će sudjelovati 66 učenika iz cijele Republike Hrvatske, u pratnji mentora iz osnovnih škola ili udruga tehničke kulture. Svečanom otvorenju će prisustvovati predstavnici škole domaćina, Hrvatske zajednice tehničke kulture, gradskih i županijskih zajednica tehničke kulture, nacionalnih saveza tehničke kulture, grada Imotskog, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, te ostali gosti.

Državna razina natjecanja provodi se u tri dijela – strujni krugovi, automatika i upravljanje robotskim vozilom. Prvi dio natjecanja od učenika zahtijeva odlična teorijska znanja u području tehničke kulture, te primjenu tih znanja na praktičnim primjerima pri izradi strujnih krugova pomoću elektroničkih elemenata. Drugi dio, automatika, podrazumijeva povezivanje elektroničkih dijelova u smislenu cjelinu i upravljanje- programiranje tih dijelova kako bi u konačnici tvorili jednu cjelovitu tehničku tvorevinu. U trećem dijelu natjecanja učenici iskazuju vlastite vještine upravljanja robotskim vozilom pomoću određenih programa.

Na državnoj razini natjecanja izdvajaju se timovi učenika koji postignu najbolje rezultate u sva tri područja natjecanja, a tim koji se pokaže najboljim u svim područjima, Hrvatska zajednica tehničke kulture će nagraditi sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2024.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x