X
GO

Polaznik radionica u ZTK grada Splita osvojio drugo mjesto na Online smotri tehničkog stvaralaštva u području elektronika/elektrotehnika

  • 17 lipnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 231
Polaznik radionica u ZTK grada Splita osvojio drugo mjesto na Online smotri tehničkog stvaralaštva u području elektronika/elektrotehnika

Vito Šikić, učenik sedmog razreda osnovne škole „knez Trpimir“ u Kaštel Gomilici, u sklopu radionica tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita sa svojom je mentoricom, Ellom Rinčić, prijavio rad iz područja elektronike/elektrotehnike – „Teslina zavojnica“ na Online smotru tehničkog stvaralaštva, i tako dospio među nagrađene radove 2021./2022., na drugo mjesto!
Princip funkcioniranja Vitine tehničke tvorevine možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=hQkPePMdJSg.
Hrvatska zajednica tehničke kulture Online smotru provodi s ciljem poticanja učenika osnovno i srednjoškolskog uzrasta na izradu praktičnih radova u sljedećim područjima:
1) Obrada materijala/strojarske konstrukcije
2) Elektrotehnika/elektronika
3) Automatika/robotika
4) Radovi učenika srednjih škola
Online smotra se provodi kroz maksimalno 6 ciklusa. Uključenjem u smotru učenicima širom RH pruža se prilika da javno prikažu i demonstriraju svoj rad i budu nagrađeni, čime se motiviraju na daljnje bavljenje tehničkom kulturom. Ovom smotrom Hrvatska zajednica tehničke kulture želi potaknuti i ohrabriti učenike na izradu praktičnih radova, na slobodnu ili zadanu temu, a pri izradi radova poželjno je koristiti i dodatne tehnologije u svrhu dizajniranja i izrade pojedinih dijelova (papir, karton, šperploča, plastika, 3D tehnologija...).
Povjerenstvo za ocjenjivanje radova u ciklusima Online smotre, iz svakog ciklusa ističe po jedan rad po pojedinom području. Ti se radovi plasiraju u završnicu Online smotre, a ekipe čiji se radovi plasiraju u završnicu Online smotre osvajaju vrijedne nagrade koje će im pomoći u budućoj izradi i osmišljavanju tehničkih tvorevina.

HZTK je javno objavila sve nagrađene radove, na sljedećoj poveznici: https://www.hztk.hr/nagradjeni-radovi-20212022.aspx.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x