X
GO

Predbožićne radionice robotike za učenike COO "Juraj Bonači"

  • 22 prosinca 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 157
Predbožićne radionice robotike za učenike COO "Juraj Bonači"

Zajednica tehničke kulture grada Splita svake godine nastoji organizirati besplatne aktivnosti u suradnji s raznim Udrugama i ustanovama čiji su korisnici djeca s posebnim potrebama. Na koncu ove godine, možemo reći kako nam je bilo zadovoljstvo u svojim prostorijama ugostiti učenike Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“.

U sklopu nastave tehničke kulture, šestero učenika radnog osposobljavanja i strukovne škole, zajedno s njihovim učiteljem tehničke kulture Draženom Jurićem i asistenticom iz kaštelanske udruge „Naša dica“ Anđelkom Čović, sudjelovalo je danas (22. prosinca) na predbožićnim radionicama elementarne robotike.

U sklopu radionica učenici su pomoću Fischertechnik setova sastavljali primjere uređaja – semafore i automatska sušila za ruke – koje su uz malu pomoć, povezali sa sučeljima za programiranje te ih, zajedno s micro:bitom, osposobili do funkcionalnosti. Radionice je vodila Ella Rinčić, stručna suradnica u Zajednici tehničke kulture grada Splita. Kako atmosfera ne bi bila samo radna, već se i osjetio predbožićni duh, zajedno smo zaplesali na najpoznatije božićne pjesme te se jako dobro zabavili!

Po završetku radionice, tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, marljivim je učenicima i njihovim mentorima uručio prigodne slatke paketiće, a kako bi i dalje nastavili njegovati ljubav prema tehničkoj kulturi, učitelju Draženu Juriću smo uručili i set CircuitMess-a, „Wacky Robots“, pomoću kojega učenici na zabavan način mogu usvojiti osnove elektrotehnike, te vježbati vještinu lemljenja.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x