X
GO

STEAM u ZTK grada Splita

  • 13 rujna 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 65
STEAM u ZTK grada Splita

Split Tech City je u sklopu ovogodišnjeg Festivala tehnologije i poduzetništva, u suradnji s raznim udrugama i institucijama diljem Grada, organizirao besplatne radionice isključivo za predškolce i osnovnoškolce tijekom cijelog tjedna, od 12. do 16. rujna 2022.
U sklopu navedenih radionica, „STEAM u Splitu – Male biSTre glavice!“, u ZTK grada Splita organizirane su besplatne radionice tehničkih aktivnosti koje su obuhvatile područja robotike, automatike i programiranja. 12. rujna 2022. održana je besplatna Arduino radionica, na koju su se prijavili učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole. Radionici je prisustvovalo 8 učenika koji su usvojili nove ili ponovili već otprije poznate pojmove (strujni krug, elektronički elementi, tiskane i eksperimentalne pločice..), upoznali Arduino Starter Kit i Arduino IDE platformu te se u simulatoru okušali u raznim zadatcima spajanja i programiranja pojedinih elektroničkih elemenata.
13. rujna 2022., na rasporedu je bila besplatna mBot2 radionica na kojoj je sudjelovalo 7 učenika osnovnoškolskog uzrasta. U sklopu mBot 2 radionice učenici su usvojili specifična znanja o robotici kao području tehnike pomoću edukativnih robota mBot 2. Učenici su upoznali mehaničke i elektroničke sastavnice robota te pojmove vezane za dijelove, izradu i upravljanje robotima. Po završetku radionice učenici su samostalno upravljali robotima  i uspješno izvršili sve zadatke.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x