X
GO

Sudjelovanje Zajednice tehničke kulture grada Splita na Festivalu znanosti

Radionice modelarsta i robotike za učenike OŠ Spinut

  • 4 svibnja 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 926
Sudjelovanje Zajednice tehničke kulture grada Splita na Festivalu znanosti

Sveučilište u Splitu i ove godine, u vremenu od 10. do 15. svibnja provodi tradicionalni Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg Festivala je Kultura znanosti. Zajednica tehničke kulture grada Splita će se u rad Festivala uključiti kao suorganizator dviju radionica tehničkih aktivnosti za učenike nižih razreda osnovne škole. Zajednica će obje radionice provesti u suradnji s OŠ Spinut i pedagoginjom te škole Fadilom Zoranić.

Radionica modelarstva će biti provedena prva, dana 11. svibnja (utorak), a vodit će je Martin Olujić, predsjednik Zajednice. Učenici će izrađivati različite uporabne i ukrasne predmete od drva (šperploče). Kroz provedbu radionice, učenici će se upoznati s osnovnim operacijama za obradu drva (piljenje, brušenje, lijepljenje), kao i s alatima i strojevima za obradu drva (strojna pila, brusilica, bušilica). Cilj radionice će biti razvijanje kreativnih vještina i interesa prema tehničkim djelatnostima.

Dana 12. svibnja (srijeda) je na programu i radionica robotike, koju će voditi Marinko Vrčić, student splitskog FESB-a i vanjski suradnik Zajednice. Tom se radionicom u prvom redu želi dati pregled i demonstrirati rad mikrokontrolerski upravljanog robota mBot. Učenici će se upoznati s grafičkim programiranjem, a stečena znanja i vještine će im pomoći u razvijanju sposobnosti upravljanja pravim robotom. Djeci će se prikazati svijet robotike i programiranja kroz edukativan i zabavan sadržaj. Radionice će biti održane u OŠ Spinut i u njima će sudjelovati učenici te škole.

Pored toga, dio ponude u programu Festivala znanosti će biti i niz didaktičkih video uradaka pod nazivom Video škola robotike, dostupnih na internetskoj adresi http://www.ztk-split.hr/skole-i-tecajevi. Video uratke izrađuju studenti splitskog FESB-a i vanjski suradnici Zajednice Ivan Sičaja, Stjepan Mikulić i Marinko Vrčić. Oni su i članovi Udruge za robotiku Split – FESB, koja je članica Zajednice tehničke kulture grada Splita.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x