X
GO

Sudjelovanje Zajednice tehničke kulture grada Splita na manifestaciji "Sigurno u školu s HAK-om 2023."

  • 16 rujna 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 289
Sudjelovanje Zajednice tehničke kulture grada Splita na manifestaciji "Sigurno u školu s HAK-om 2023."

Dana 15. rujna 2023., na zapadnom dijelu splitske rive, upriličena je manifestacija „Sigurno u školu s HAK-om 2023“. Manifestaciju je organizirao Hrvatski Autoklub i Autoklub „Split“ Split, u suradnji s MUP-om, PU Splitsko-dalmatinskom i Zajednicom tehničke kulture grada Splita.

Navedena manifestacija održava se na početku nove školske godine kako bi se djeca mogla educirati o pravilima i sigurnosti u prometu te kako bi se istaknula važnost pravilnog postupanja u prometu, kako pješaka, tako i vozača.

Manifestaciju su posjetila vrtićka djeca, ali i svi zainteresirani prolaznici te oni koji su se u jutarnjim satima zatekli na rivi. Događaj je okupio nekoliko važnih institucija koje su predstavile aktivnosti koje provode u sklopu vlastitog, redovnog rada.

Zajednica tehničke kulture grada Splita uključila se u navedeno događanje, na kojem je predstavila vlastiti rad te rad sedamnaest Udruga članica. Kako bi što bolje predstavili radionice tehničkih aktivnosti, koje se u Zajednici održavaju tijekom cijele godine, djelatnici Zajednice pripremili su i vizualne materijale – modelarski stroj Unimat, djeci je objašnjeno kako se njime obrađuje drvo te robote mBot2, kojima su djeca upravljala mobilnom aplikacijom. Štand Zajednice imao je preko 100 posjetitelja vrtićkog uzrasta, od kojih su se neki okušali u modeliranju 3D olovkama.

U ime ZTK grada Splita, aktivnosti na manifestaciji su promovirali Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica ZTK grada Splita i Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x