X
GO

Sudjelovanje ZTK grada Splita u Danima otvorenih vrata udruga 2024.

  • 10 lipnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 95
Sudjelovanje ZTK grada Splita u Danima otvorenih vrata udruga 2024.

Dani otvorenih vrata udruga ove godine održavali su se od 6. do 8. lipnja 2024., s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Zajednica tehničke kulture sudjelovala je na manifestaciji trodnevnim radionicama. Prvu tehničku radionicu crtanja 3D olovkama održao je učitelj tehničke kulture Ante Milić u Dječjem vrtiću Popaj, odjel Kman. Na radionici je sudjelovalo 16 djece, koja su pomoću 3D olovaka izrađivala razne objekte, od kojih su pojedini poslužili kao dio novih ogrlica, koje su ponijeli svojim kućama za uspomenu na zabavne i edukativne trenutke radionice.

U prostorijama ZTK grada Splita, održane su dvije radionice tehničkih aktivnosti na kojima je sudjelovalo 16 učenika. Lemili su, sastavljali Lego Spike i Fischertehnik robote, programirali te modelirali 3D olovkom.

U suradnji s GKMM, podružnica Brodarica, održane su još dvije radionice. Na radionici robotike prisustvovalo je 18 učenika drugoga razreda iz OŠ Bol. Programirali su mBot2 robota u mBlock programu. Upotrebljavali su naredbe za kretanje, mijenjanje smjera, zvuk, petlje i senzor za izbjegavanje prepreka. Na radionici modeliranja 3D olovkama sudjelovalo je 21 dijete iz Dječjeg vrtića Potočnica 1. Izrađivali su 3D naočale, leptire, držač za ubruse, gitaru, Spužva Boba Skockanoga, zeca i dr. Radionice je vodila Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica ZTK grada Splita, uz asistenciju odgojiteljica iz Dječjeg vrtića.

Sve su radionice prošle u veselom i razigranom raspoloženju!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x