X
GO

U ZTK grada Splita održana školska/klupska razina 66. natjecanja mladih tehničara

  • 15 veljače 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 376
U ZTK grada Splita održana školska/klupska razina 66. natjecanja mladih tehničara

Natjecanje mladih tehničara RH organiziraju i suorganiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, upravni odjeli županija i Grada Zagreba zaduženi za obrazovanje, osnovne škole, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture, a provodi se kroz tri razine: školsku/klupsku, županijsku i državnu.
Ovogodišnje, 66. natjecanje mladih tehničara, provodi se na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture. Ono omogućuje afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonosi njihovu ranom otkrivanju. Sudjelujući u Natjecanju mladih tehničara, učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor budućega inženjerskog zvanja ili nastavak karijere u tehničkom području.
13. i 15. veljače 2024. u Zajednici tehničke kulture grada Splita održana je školska/klupska razina 66. natjecanja mladih tehničara. Natjecanju je pristupilo 10 učenika viših razreda osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, koji su se natjecali u područjima Automatike, Modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina i Robotskog spašavanja žrtve. Sadržaj natjecanja uključivao je pisanu provjeru znanja, izradu tehničke tvorevine i predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja. Natjecatelji su, po kategorijama, ostvarili sljedeći poredak:

AUTOMATIKA
1. Andrija Ivišić
2. Valentin Čotić Majić (dijeli 2. mjesto)
2. Dora Parčina (dijeli 2. mjesto)
3. Marko Juras

MODELARSTVO UPORABNIH TEHNIČKIH TVOREVINA
1. Bartul Marinović
2. Luka Smolčić
3. Marta Jerčić
4. Jakov Biličić

ROBOTSKO SPAŠAVANJE ŽRTVE
1. Luka Duvnjak
2. Luka Zulim

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x