X
GO

Učenje uz zabavu u cjelogodišnjim radionicama tehničkih aktivnosti

  • 16 prosinca 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 398
Učenje uz zabavu u cjelogodišnjim radionicama tehničkih aktivnosti

Danas je bio posljednji dan prvog polugodišta cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti, a učenici su s oduševljenjem sudjelovali na radionicama modelarstva, 3D olovaka i robotike u opuštenoj blagdanskoj atmosferi. Osim zadataka koje su imali, učenici su pokazali svoju inovativnost radeći vlastite nacrte i prema njima kreirajući. Na modelarstvu izrađuju svoje nacrte brodova, na robotici improviziraju i na različite načine izrađuju automatizirane objekte, dok i na radionicama 3D olovaka ne prestaje učenička kreativnost i motivacija.
Od početka cjelogodišnjih radionica polaznici su učili programirati i stvarati jednostavne igre u Scratchu. Radili su na spajanju dijelova i izradi strujnih krugova uz pomoć Fishertechnik seta, a zatim su programirali konstruirane robote, koristeći se micro:bitom i programirajući u mBlocku. Neki učenici pridružili su se natjecanju Croatian Makers League i programirali robota micro:Maqueen Plus V2 u Mind+, a cilj zadataka je programirati robota da koristeći senzore slijedi liniju, mijenja smjer kretanja, svira i svijetli. Polaznici su spajali i strujne krugove Circuit Mess, koji su dizajnirani na zanimljiv način kako bi privukli djecu. Imali su priliku izražavati svoju kreativnost modeliranjem raznim predmeta pomoću 3D tehnologije. Također, obrađivali su drvo strojem i ručno te izrađivali uporabne i ukrasne predmete. Radionice će se nastaviti održavati nakon školskih praznika.
Uskoro ćemo započeti s provedbom radionica tijekom školskih praznika, na koje se učenici mogu prijaviti prijavnicom, koju mogu pronaći na web i Facebook stranici ZTK grada Splita. Ovo je sjajna prilika da učenici uživaju u učenju uz zabavu i razviju svoje vještine i kreativnost!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x