X
GO

Zapaženi rezultati članova ZTK grada Splita na županijskoj razini 66. natjecanja mladih tehničara

  • 22 ožujka 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 221
Zapaženi rezultati članova ZTK grada Splita na županijskoj razini 66. natjecanja mladih tehničara

Ovogodišnje, 66. natjecanje mladih tehničara provodi se na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost), koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.
20. ožujka 2024. u OŠ Kman-Kocunar održala se županijska razina 66. natjecanja mladih tehničara, na kojoj je sudjelovalo ukupno 147 učenika osnovnih škola, klubova i udruga iz Splitsko-dalmatinske županije. Ove godine učenici su se natjecali u 12 područja unutar P i H kategorija: automatika, elektronika, elektrotehnika, fotografija, graditeljstvo, maketarstvo i modelarstvo, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, obrada materijala, radiokomunikacije, robotika, robotsko spašavanje žrtve i strojarske konstrukcije.
Na navedenom natjecanju sudjelovalo je i devet polaznika radionica tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita – Bartul Marinović, Luka Smolčić, Marta Jerčić, Jakov Biličić, Andrija Ivišić, Dora Parčina, Valentin Čotić Majić, Marko Juras i Luka Duvnjak - u kategorijama Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, Automatika i Robotsko spašavanje žrtve.
Učenici su se za natjecanje marljivo pripremali prethodnih mjeseci u prostorijama ZTK grada Splita pod mentorstvom stručne suradnice, Lucije Andree Skočić i vanjskog suradnika Zajednice, Tomislava Parčine.
Andrija Ivišić, polaznik cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti Zajednice tehničke kulture grada Splita, u području automatike osvojio je prvo mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji i time se direktno plasirao na državnu razinu natjecanja, koja će se održati od 3. do 6. lipnja 2024., dok je u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina učenica Marta Jerčić osvojila drugo mjesto. Sve pohvale i ostalim polaznicima ZTK grada Splita, koji su osvojili dobre rezultate!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x