X
GO

Započele ljetne radionice tehničkih aktivnosti - Summer Steam 2022 - u ZTK grada Splita

  • 5 srpnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 272
Započele ljetne radionice tehničkih aktivnosti - Summer Steam 2022 - u ZTK grada Splita

Danas su, 5. srpnja 2022., službeno započele Ljetne radionice tehničkih aktivnosti 2022. u Zajednici tehničke kulture grada Splita (Varaždinska 53). Radionice će se provoditi od ponedjeljka do petka, do 11. kolovoza 2022., a polaznicii će imati priliku savladati sadržaje iz nekoliko područja tehničke kulture, usvojiti nova znanja i vještine te ih samostalno primjenjivati u budućem radu.
Prvoga dana radionica petnaest polaznika radionica upoznali su se s voditeljicom radionica, ostalim sudionicima te sa sadržajima koji će se kroz sljedećih šest tjedana obrađivati. Također, kako je u prvom tjednu predviđena obrada područja elektrotehnike,  s učenicima se kroz metodu razgovora i istraživačkog učenja obradio teorijski dio elektrotehnike – pojam elektrotehnike i električne energije, proizvodnja, prijenos i uporaba električne energije, tiskana i eksperimentalna pločica te razlike među navedenima i načini obrade metala spajanjem. Učenici su sami pronalazili određene informacije pomoću računala,  savladali su samostalno snalaženje u „moru“ online informacija te su uvidjeli razliku između pouzdanih i nepouzdanih internetskih izvora. U nastavku tjedna učenici će usvojiti znanja o elektroničkim elementima te će samostalno povezati elektroničke elemente na pločicu lemljenjem.
Sljedeći tjedan obrađivat će se sadržaji iz automatike, a uslijedit će i sadržaji iz područja robotike, programiranja, modelarstva i 3d modeliranja. Po završetku svakog tjedna (i područja) učenici će samostalno izraditi vlastite tehničke tvorevine, upravljati određenim uređajima, razvijati vještine korištenja raznih alata i strojeva te imati priliku i natjecati se u određenom području.
S obzirom na to da još uvijek imamo nekoliko slobodnih mjesta, ovim putem pozivamo i dalje sve zainteresirane da se jave te nam se pridruže u učenju kroz zabavu u ZTK!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x