X
GO

ZTK grada Splita obilježila Europski tjedan robotike!

  • 25 studenog 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 260
ZTK grada Splita obilježila Europski tjedan robotike!

Europski tjedan robotike inicijativa je koja je nastala na Europskom robotičkom forumu 2011. godine. Cilj je ove inicijative približiti javnosti istraživanje i razvoj robotike te izgraditi buduće Robotičko društvo. Svake godine otada, organiziraju se različite aktivnosti povezane s robotikom diljem Europe, ističući sve veću važnost robotike u raznim područjima primjene te sve veću važnost vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM).


Zajednica tehničke kulture obilježila je Europski tjedan robotike radionicama, u kojima je oko 50 polaznika izrađivalo robote, koristeći se Fischertehnik setom. Izrađivali su semafor, sušilo za ruke, rampu, vozila te su osmišljavali i gradili razne predmete i vozila. U programu Makecode programirali su rad robota te su ga pokretali, pomoću micro:bita.


Interakcija s robotima nadopunjuje cjelokupno iskustvo poučavanja i pomaže motivirati mlade ljude bilo koje dobi, ne samo da nauče osnove STEM-a, već i usmjeriti ih na samostalan istraživački, samomotivirani put učenja.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x