X
GO

Dana 14. ožujka 2023. održana izborna Skupština DIATUS-a

  • 15 ožujka 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 440
Dana 14. ožujka 2023. održana izborna Skupština DIATUS-a

Društvo inovatora DIATUS  Split djeluje na području Splitsko Dalmatinske Županije više od 35 godina. Kroz taj period organizirano je 31 Natječaj za najbolju  inovaciju Dalmacije gdje je prijavljeno i vrednovano  1157  inovacije, a sudjelovalo je 1285 Inovatora.

Zadnji nekoliko godina DIATUS je nagrađen s nekoliko značajnih priznanja i to:

Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture Splita i  Godišnja nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture Zagreb za 2021. god. za izniman dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i inovatorstva.

Dugogodišnji predsjednik Ante Zekić dobio je  nagradu za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture Zagreb, Državnu nagradu tehničke kulture FAUST VRANČIĆ, Vitez inovatorstva od Belgijske komore inovatorstva. Na održanoj  Skupštini proglašen je počasnim Predsjednikom DIATUS-a

Na izbornoj Skupštini osim članova DIATUS-a bili su nazočni predstavnik Županije Splitsko dalmatinske gosp. Anton Hrgović  i Predsjednik Hrvatske Zajednice inovatora Zagreb Dr. prof. Miljenko Šimpraga.

Izabrano je novo rukovodstvo DIATUSA koje sačinjava :

Mihajlo Milan Čizmić Predsjednik     

Željko Krnić Dopredsjednik

Članovi Izvršnog odbora : Mario Franić, Štefica Miškić, Nataša Radas, Boris Ukić, Anđelko Vatavuk.

Uz podnesena izvješća, koja su prihvaćana, nazočnima se obratio i gosp. M. Šimpraga Predsjednik HZI Zagreb ističući rad DIATUS-a i buduću suradnju s akademskom zajednicom i Sveučilištem kako je praksa u Zagrebu.

Skup je završen uz druženje s dva zalogaja.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x