X
GO

Održano 17. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu

  • 16 listopada 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 4984

ŽEGAR - 29. rujna 2018. održano 17. Otvoreno prvenstvo Dalmacije i 5. Memorijalni kup Mirsije Tokić u raketnom modelarstvu za djecu i mladež, odnosno Kup Dalmacije. Natjecanje mladih raketara na Žegarskom polju održano je unatoč buri koja nije uspjela omesti natjecatelje koji su pristigli iz cijele Hrvatske. Od, službeno, tri starta (ispaljenja) raketnih modela većina nije odradila zadnji start jer su modeli nošeni burom završavali u visokim krošnjama ili bi, pak, odletjeli predaleko.  Domaćini (AAD Zadar i UTK Faust Vrančić Obrovac) su više nego dobro s obzirom na vremenske uvjete odradili posao.

Sudjelovalo je 48 natjecatelja - 36 iz osnovnih škola i 12 iz srednjih škola, a kao i prethodne godine za marendu na terenu se pobrinula Tvornica kruha Zadar kojoj organizatori ovom prigodom zahvaljuju.

Na podjeli medalja i nagrada uručena su i priznanja najboljim raketnim modelarima Dalmacije za 2017. godinu, a to su: Marin Čikotić ZTK Grada Splita za osnovne škole i Luka Šiljak Astronomsko-astronautičko društvo Zadar za srednje škole.

U kategoriji raketa s padobranom za osnovne škole, treće mjesto je osvojio Dario Vuksan (ARAK Dubrava 1), drugoplasirani je Borna Čačić (CTK Dubrava 1), a prvo mjesto je osvojila Andrea Štimac (OŠ Garešnica 1).

U kategoriji raketa s trakom za osnovne škole trećeplasirani je Toni Mihaljević-Tolj (ZTK Split), drugo mjesto osvojio je Tin Galeković (CTK Dubrava 3), a prvo mjesto osvojio je Borna Čačić (CTK Dubrava 1).

U kategoriji raketa s padobranom za srednje škole trećeplasirani je Matej Felja (AK Fenix Cerić), drugopasirani Luka Šimičić (AK Fenix Cerić), a prvi je Tomislav Belović (MUI).

U kategoriji raketa s trakom za srednje škole, treći je Matej Felja (AK Fenix Cerić), drugo mjesto pripalo je Anamariji Kučak (ARAK Dubrava), a prvo mjesto je osvojio Tomislav Belović (AAD Zadar).

Ekipno je poredak u kategoriji rakete s padobranom za osnovne škole. 1. OŠ Garešnica 1, 2. OŠ Garešnica 2, 3. mjesto dijele CTK Dubrava i PŠ F. K. Frankopan. U kategoriji rakete s trakom za osnovne škole: 1. CTK Dubrava 1, 2. CTK Dubrava 2, 3. CTK Dubrava 3.

Ekipni poredak za srednje škole u kategoriji rakete s padobranom: 1. AK Fenix Cerić, 2. dijele ARAK Dubrava i KTKG Garešnica, 3. dijele AAD Zadar i MUI. U kategoriji rakete s trakom: 1. dijele ARAK Dubrava i KTKG Garešnica, 2. AK Fenix Cerić, 3. UTK F. Vrančić.(is)

Ispiši
Kategorije: Događanja, CTK Kman
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x