X
GO

Dani tehničke kulture 2023. u osnovnoj školi „Blatine-Škrape“

  • 17 svibnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 890
Dani tehničke kulture 2023. u osnovnoj školi „Blatine-Škrape“

U osnovnoj školi „Blatine-Škrape“, 24. i 25. svibnja 2023. g. će se održati jedna u nizu manifestacija pod nazivom Dani tehničke kulture. Navedene manifestacije organizira i provodi  Zajednica tehničke kulture grada Splita, u suradnji s udrugama članicama i osnovnim školama u Splitu i okolici. U sklopu Dana tehničke kulture 2023. u OŠ „Blatine-Škrape“, svi zainteresirani učenici i učitelji škole imat će priliku sudjelovati na raznovrsnim radionicama iz područja modelarstva, robotike, elektrotehnike i 3D tehnologija. 24. svibnja u poslijepodnevnom terminu održat će se radionica robotike, koju će voditi Ella Rinčić, stručna suradnica ZTK grada Splita. U sklopu iste učenici će usvojiti potrebna teorijska znanja te ih praktično primijeniti pri izradi zanimljivih automatiziranih uređaja. Nedugo nakon, održat će se i radionica elektrotehnike, koju će održati predsjednik udruge Meštri o' tehnike, Ante Milić, a učenicima će približiti pojmove kao što su strujni krug, elektronički elementi te mjerni instrumenti. 25. svibnja prva po rasporedu održavanja bit će radionica 3D tehnologija – 3D olovke. Nju će također voditi stručna suradnica Ella Rinčić, koja će učenike upoznati s primjenom 3D tehnologija u području 3D modeliranja i oblikovanjem 3D modela na 2D predlošcima.

Završna radionica u sklopu Dana tehničke kulture 2023. u OŠ „Blatine-Škrape“ bit će radionica modelarstva. Radionicu će održati profesor Martin Olujić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita i član DPTK Split. Na radionici će učenici usvojiti pravilnu primjenu raznih alata i strojeva te isto samostalno primijeniti u radu kako bi izradili funkcionalne tehničke tvorevine.

Dani tehničke kulture manifestacija je koja se održava s  ciljem upoznavanja djece i mladih s tehničkim djelatnostima, isticanja važnosti tehničke kulture te poticanja svih građana da se uključe u rad, samostalno izrade tehničke tvorevine, a pri tom se i dobro zabave.

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x